Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Kies zelf je titel

Een titel dient in de media vaak als lokker om de potentiële lezer te verleiden het artikel in kwestie aan te klikken en de inhoud ervan te lezen. Anderzijds moet de titel toch ook wel een afdruk zijn van de teneur die volgt. We laten onze lezers daarom deze keer zelf hun titel kiezen want, na de duidelijke overwinning van Knack Volley Roeselare in Aalst, is er een zeer ruime keuze voor handen:

  • Autoritair Knack Volley laat Lindemans Aalst geen schijn van kans
  • Twaalfde winstpartij in de Lotto Volley League
  • Succesvolle generale repetitie vooraleer af te reizen naar Civitanova
  • Knack Volley haalt zijn pletwals boven op de Kapellekensbaan
  • Lindemans Aalst legt Knack Volley geen strobreed in de weg
  • Knack Volley – Lindemans Aalst: 6-0
  • Foutloze start in het nieuwe jaar
  • Nieuwe clean sheet

En zo kan de lezer er zelf wel nog enkele verzinnen.

Coach Christophe Achten hield José Pedro Monteiro aan de pass in het team en ook uitblinker Robbe  Van de velde werd, na zijn prima prestatie in Menen, beloond met een basisstek. Bij Knack Volley nog geen Rune Fasteland tussen de lijnen maar wel Maicon Leite die met vier blocks en twee aces een dominant aandeel had in de snelle 4-9 voorsprong in de aanvangsfase. Toch kon de thuisploeg, onder impuls van Seppe Baetens, deze kloof bijna volledig dichtfietsen dankzij enkele missers bij de bezoekers (13-14). Tot een 17-19 stand behielden de troepen van Christophe Achten nog uitzicht op een remonte en eventuele setwinst. Maar die hoop bleek ijdel want aanvallend volgde dan een 6 op 6 dankzij driemaal Matthijs Verhanneman, tweemaal Pablo Kukartsev en éénmaal Märt Tammearu waarbij de verdediging van Lindemans vaak tuureluurs werd gespeeld en de alsnog zware eindstand 17-25 op het scorebord verscheen.

Ook in de tweede set van dit duel kon Lindemans Aalst noch de leiding nemen, noch de Landskampioen verontrusten. Opposite Robin Overbeeke kwam wel even piepen aan het venster met scores voor 2-3, 5-7, 6-8 maar Pablo Kukartsev (tweemaal), Märt Tammearu  en Pieter Coolman kenden geen genade wanneer, na een zoveelste perfecte stop van libero Dennis Deroey, Stijn D’Hulst beroep op hen deed. Dat bij een 6-12 score het nummer zes in het klassement opteerde om van setter te wisselen (Mikkel Hoff) was dan ook geen verrassing. Hoewel Lindemans verdere averij kon vermijden en dus beter in de set bleef (8-13, 12-15, 15-18, 18-21) kreeg het geen kans om deelwinst te versieren. Pablo Kukartsev zorgde voor setpunt (19-24) maar serverend kon de ingekomen Egor Bogachev slechts éénmaal verrassen met een ace (21-24). Zijn tweede poging liep mis en beide teams konden opnieuw van kant wisselen bij 21-25.

Zowel Egor Bogachev als Mikkel Hoff bleven tussen de lijnen in set drie en het was eerstgenoemde die met een ace de thuisploeg voor het eerst op voorsprong bracht. Een block, een score en een ace… Maicon Leite toonde dat hij het allemaal beheerst met een 5-6 tussenstand tot gevolg. Twee aces van Märt Tammearu en een score van Star of the Game Pieter Coolman later leek bij 7-11 ook deze set snel in zijn beslissende plooi te vallen. Bij Lindemans Aalst hadden ze dit echter zo niet begrepen en ze beenden bij tot 10-11. Maar deze vreugde voor de thuissupporters bleek van korte duur want met drie scores op een rij van Pablo Kukartsev (11-13, 11-14 en 11-15) kon Knack Volley deze keer definitief afstand nemen. Naast de drie aces van Märt Tammearu namen ook Maicon Leite en de ingekomen Michiel Ahyi (16-24) er eentje voor hun rekening. Het werd tijd voor een verkwikkende douche bij opnieuw een duidelijke 17-25 winst.

Foto Jan Vanmedegael

De wedstrijdstatistieken spreken voor zich. Negen blocks voor Knack Volley tegenover drie voor Lindemans met eenzelfde cijferverhouding in de aces. Vier spelers in de dubbele cijfers bij Knack Volley (Pieter Coolman 10, Maicon Leite 14, Pablo Kukartsev 14 en Märt Tammearu 15) en slechts twee bij Lindemans Aalst (Robin Overbeeke 12 en Seppe Baetens 10). Het ene verrassende punt van Stijn D’Hulst (14-18 in set drie) vinden we momenteel niet terug in het cijfermateriaal van de lokale scouter. Jammer!

Heb je ondertussen reeds een keuze gemaakt voor een passende titel?

Waar je echter niet moet aan twijfelen is komende woensdagavond af te stemmen op het gepaste mediakanaal om, vanuit het thuisfront, ons team te ondersteunen in zijn strijd tegen Lube Cucine Civitanova.

Foto’s Jan Vanmedegael

Brilsmurf 22/01/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.