Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Keukengevecht in de Tomabelhal

Cucine Lube Civitanova, de huidige Italiaanse kampioen, moeten we de volleyballiefhebber wellicht niet meer voorstellen. We konden ze de voorbije jaren al een aantal keren in Roeselare bewonderen. Maar voor zij die er toen niet bij waren even het geheugen opfrissen: 7 maal Italiaans kampioen, 7 maal Italiaans bekerhouder, 4 maal de Italiaanse Supercup. Europees? Gaat u even zitten: 2 maal winnaar van de Champions League, 4 maal winnaar van de Challenge Cup en 1 maal winnaar van het wereldkampioenschap voor clubs. Voor deze laatste en enkele kampioenentitels en bekeroverwinningen mag onze eigen Stijn D’Hulst zich trouwens op de borst kloppen.

Sedert een tweetal seizoenen is deze Italiaanse veelvraat stap voor stap zijn kern aan het verjongen. De Cubanen Osmani Juantorena (Shanghai) en reus Robertlandi Simon (Piacenza) zijn weg, net zoals Jiri Kovar, na 10 jaar trouwe dienst naar Panathinaikos verhuisde.  Maar met de Franse international Chinenyeze, de Bulgaar Aleksander Nikolov en het Italiaanse raspaardje Mattio Gottarde heeft Lube bakken kwaliteit binnengehaald. De jonge Mattio Gottarde komt trouwens van Padova, waar Mathijs Desmet zijn achtergelaten leegte moet invullen. En laten we vooral niet vergeten wie er wel nog in de zwart-rode shirt rondlopen: de Argentijnse wereldsetter De Cecco, de Cubaanse jumper Yant Herrera en de onverslijtbare Ivan “de Verschrikkelijke” Zaytsev, supervolleyballer ace-kanon en cultfiguur!

Het is duidelijk dat de Italianen met deze verjonging nog wat zoekende zijn naar het perfecte samenspel. In de Italiaanse competitie zijn ze aarzelend gestart en in de Champions League kon Lissabon verrassend een puntje mee graaien uit Civitanova. De 1-3 overwinning in Tours toont echter dat ze stilaan naar hun topvorm groeien.

En Knack Volley? In de eigen competitie dendert de blauwe trein niet te stoppen door. Europees werd de teleurstelling van Tours doorgespoeld met een hard bevochten zege in Lissabon. Liggen er kansen tegen de machtige Italianen? Op papier niet. Maar taraflex is geen papier. En het wordt een wedstrijd waar niks moet, maar alles kan. Ook verrassen, jawel! Dus laat dit keukengevecht tussen Dovy Keukens en Cucine Lube maar komen zou ik zo zeggen.

Een warme oproep aan alle volleyballiefhebbers: zak af naar de Tomabelhal en maak er samen met Knack Volley opnieuw een memorabele Europese avond van!

De wedstrijd gaat door op woensdag 30 november om 20.30u. Tickets bestellen via LINK

GDI 27/11/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.