Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Kampioenschap maakt alles goed

Knack Volley pakte in zijn 40ste seizoen in de hoogste klasse voor de 13de keer de landstitel. Het trainersduo Vanmedegael-Van den hove kreeg het niet onder de markt het collectief te doen groeien. Door de uiteindelijk dominerend gewonnen titelfinale kennen wij toch de waardering 8/10 of heel goed toe.

Dennis Deroey 9/10

Goede wijn behoeft geen krans. Dat geldt meer dan ooit voor de 34-jarige Deroey die met de jaren beter wordt. De libero toonde zich in zijn derde seizoen Knack weer een seizoen lang stabiel in receptie en in zijn verdedigend werk. In de statistieken van de Euromillions Volley League staat hij als beste libero gequoteerd. Deroey heeft nog een doorlopend contract voor één seizoen.

Mathijs Desmet 8,5/10

De 22-jarige Desmet, die vorig seizoen een basisstek afdwong, bevestigde al het goede dat iedereen van hem verwachtte. Ook Europees werd hij een sterkhouder en naar de finale titelstrijd ontpopte hij zich meermaals tot topscorer van de wedstrijd. In de statistieken van de Liga staat hij als receptie-hoek op de derde stek. Verkast na vijf jaar naar Italië.

Matthijs Verhanneman 8,5/10

Verhanneman (33) nam de kapiteinsband over van Tuerlinckx. Terecht, want met zijn ervaring stuurt hij de ploeg altijd aan. Voert de statistiek van receptie-hoek als leider aan. Viel geblesseerd uit in de Europese wedstrijd tegen Friedrichshafen, maar kon in de play-offs succesvol hernemen. Heeft nog een contract voor één seizoen, dat wordt zijn 15de in de Knackkleuren.

Stijn D’Hulst 8/10

De ervaren 31-jarige spelverdeler D’Hulst vond, net als en waarschijnlijk precies door de aarzelende ploegprestatie, moeilijk zijn draai dit seizoen. Het belette niet dat hij gequoteerd werd als beste spelverdeler in de Liga. Groeide mee met de ploeg om in de play-offs én finale weer dat gevarieerde flitsende volleybal te presenteren. Vandaar weer die heel goed in onze quotering. Verlengde zijn contract met drie seizoenen.

Pieter Coolman 8/10

De autoritaire centrumspeler Coolman is 33 jaar en hij had in zijn tiende Knackseizoen een groot aandeel in de nieuwe landstitel. Naarmate het seizoen vorderde, werkte het automatisme met D’Hulst steeds beter. Het bracht hem op de tweede plaats van de middenspelers in de Liga-statistieken. Dit sterk seizoen leverde hem een contract voor twee jaar extra bij Knack op.

Rune Fasteland 8/10

De 26-jarige Noor Fasteland bevestigde in zijn vierde seizoen Knack de basisplaats die hij vorig jaar afdwong. Vooral blokkerend was hij in sommige wedstrijden indrukwekkend. Zoals tegen Friedrichshafen waar hij in de twee wedstrijden zeven keer blokkend scoorde. Was nadrukkelijker aanwezig in het team wat hem een quotering heel goed oplevert. Onderschreef een nieuw contract voor één seizoen.

Sander Depovere 7,5/10

Depovere, de 27-jarige spelverdeler, is een essentieel deel van het Knack-collectief geworden dankzij de tactische ingreep met de dubbele wissel. De sterke service maakt dat hij, zoals in de eerste titelfinale tegen Menen, Knack vanuit een verloren positie kan doen terugslaan en een beslissende inbreng heeft in het wedstrijdresultaat. Hij verbond zijn volleyballot aan Knack met een langdurig contract tot midden 2026.

Michiel Ahyi 7,5/10

De 23-jarige opposite Ahyi uit Nederland startte door de onbeschikbaarheid van Gavenda als eerste hoofdaanvaller en bleef dat heel het seizoen. Hij kreeg de ondankbare taak clubicoon Tuerlinckx te doen vergeten. Werkte daarvoor evenwel niet secuur genoeg af. Groeide naar het seizoenseinde toe wel mee met de ploegprestatie. De club lichtte de optie voor nog een seizoen.

Stijn Van Schie 6,5/10

Receptie-hoek Van Schie (27) uit Nederland kreeg niet direct veel speelgelegenheid, maar schoolde zich na het wegvallen van Gavenda om tot opposite. Daarin werd hij een deel van de tactische dubbele wissel. Vandaar een quotering van voldoende naar goed. Kreeg geen nieuw contract en speelt volgend seizoen in Tsjechië.

Märt Tammearu 6,5/10

De Estse 21-jarige receptie-hoek was de doublure voor Desmet en kon ook enkele wedstrijden alterneren. Hij werd er ook al geregeld ingebracht voor zijn scorende service. Heeft nog heel wat progressiemarge. Zijn contract loopt nog een seizoen door.

Arno Van De Velde 6/10

De middenspeler (26) en Knack vonden elkaar weer in het tussenseizoen. Raakte te zelden uit de huppelhoek, maar bleef professioneel. Kreeg geen nieuw contract. Trekt volgend seizoen naar Decospan Menen.

François Lecat 6/10

De 29-jarige Lecat werd aangetrokken als alternatief voor Gavenda. Kwam maar beperkt in, maar ontgoochelde daarbij niet. Kreeg geen nieuw contract.

Belangrijke noot: de gegeven kwoteringen komen niet van binnen Knack Volley Roeselare maar zijn de persoonlijke beoordeling van Rik Bekaert.

RIK BEKAERT (KRANT VAN WEST-VLAANDEREN - 13/05/2022) 16/05/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.