Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Kampioen zijn is plezant

Het werk afmaken en daarbij doelen we zowel op de prestatie van Knack Volley als op de verplichting die we onszelf opleggen om toch nog een deftig wedstrijdverslag te produceren. Want inderdaad, in de overwinningsroes na de wedstrijd waren de emoties te hevig om nog een samenhangend geheel aan onze laptop toe te vertrouwen. Bijna 24 uren later leven we nog steeds op een blauwe wolk en kunnen we nu dubbel genieten om de wedstrijd nog eens te herbeleven bij het nalezen van de notities want wie zong er alweer van “kampioen zijn is plezant”?

Maaseik-coach Joel Banks koos opnieuw voor Liam Mc Cluskey als spelverdeler en het liet zich raden dat Steven Vanmedegael de slogan “never change a winning team” hanteerde. Indien we de geruchtenmolen mogen geloven serveerde Jelte Maan zijn zoveelste maar tevens laatste (?) clasico op gang en deed dit meteen met een ace. Het was ook de thuiskapitein zelf die met een blok op Hendrik Tuerlinckx de aanzet gaf tot een goede start van Greenyard Maaseik (6-3). Een ace van vertrekker Mitchell Stahl (8-4) deed Steven Vanmedegael al snel naar zijn eerste time-out grijpen en toen Pieter Coolman een zeldzame keer een muur voor zich opgetrokken zag liep de schade voor Knack Volley al op tot vijf punten: 9-4. Pieter Coolman liet zich echter geen twee maal ringeloren en toen Stijn D’Hulst vanop de achterlijn libero Just Dronkers met succes bestookte werd de achterstand gereduceerd tot 9-7. Jan Martinez scoorde verrassend met een pipe op de tweede bal (10-7). Maar het was Mathijs Desmet die zijn ploeg naast Maaseik sleurde met twee scores (11-9 en 12-11) gevolgd door een éénmansmuurtje van Popeye Desmet op Jolan Cox: 12-12. Het duo Matthijs en Mathijs zorgde trouwens voor het leeuwenaandeel van de blauwe punten (respectievelijk zeven en zes) in set 1. En na alweer een succesvolle aanval op de thuislibero, met een overpassing tot gevolg, hamerde Matthijs Verhanneman ons voor het eerst op voorsprong : 13-14. Na de logische onderbreking door Joel Banks volgde een discutabel punt ten voordele van Knack Volley want ook wij moeten toegeven dat er wellicht geen netoverschrijding werd gepleegd door Jan Martinez. Een volgende pipe van Mathijs Desmet was het startschot van veel moois voor Knack Volley (16-17) want Jolan Cox sloeg de bal buiten en vond in het volgende punt Pieter Coolman op zijn weg: 16-19. Tot de 20-23 van Rune Fasteland was er geen vuiltje aan de lucht voor een psychologisch belangrijke setwinst maar na de score van Mitchel Stahl (21-23) lukte Jolan Cox op volle risico nu wel een ace. De Mat(h)hijsjes klaarden echter de klus, de jongste van de twee zorgde voor setpunt (22-24), de oudste voor setwinst (23-25). Ondanks een achterstand van vijf punten bij 9-4 kon dus toch nog setwinst binnengehaald worden. Nog twee te gaan.

Een snelle start van Knack Volley (0-3) werd even snel geneutraliseerd door Pieter Verhees en Jelte Maan (3-3). Het bleef een titanenstrijd en beide ploegen losten elkaar voor geen vin… tot 10-13 na respectievelijk een score van Pieter Coolman en een outbal van Jolan Cox, die duidelijk zijn dagje niet had. Dus verdween Jolan wat later ten voordele van Lou Kindt en ook Javad kwam op hetzelfde moment aan de pass. Zou dit een ommekeer met zich meebrengen? Lou startte in elk geval met een overtuigende score en Jan Martinez bracht zijn ploeg zelfs op voorsprong bij 16-15. Helaas voor de tegenstander was onzen Straffen Hendrik (zeven punten aan 60%) ondertussen onder stoom gekomen en nam hij, samen met Pieter Coolman (vijf punten aan 57%), het gros van de punten voor zijn rekening. Zeker de ace van Hendrik voor 20-22 deed de thuisverdediging pijn. Mitchel Stahl kon nog wel bijbenen (23-23) maar eerst Matthijs Verhanneman (23-24) en daarna de dekselse Pieter Coolman (23-25) zorgden voor de 0-2 en dus nog één te gaan.

In set drie zou Hendrik Tuerlinckx de kroon op het werk zetten en zijn zevende, Knack’s twaalfde, titel veilig stellen. Het begon in elk geval heel goed want met twee aces van onze kapitein liepen we uit naar 1-4. In tegenstelling tot de vorige sets waren er deze maal wel veel opslagmissers te noteren (vijf tegenover zes), aanvankelijk vooral bij de toekomstige landskampioen waardoor de voorsprong snel verloren ging: 8-8. Even kwam Greenyard Maaseik op voorsprong door een outbal van Mathijs Desmet (9-8) maar onze jongste speler zorgde voor een snelle en overtuigende rechtzetting (9-10) na andermaal virtuoos verdedigingswerk van een uitblinkende Dennis Deroey. Onze nummer twee diepte het verschil verder uit (11-13) en een pipe van wellicht de nieuwe kapitein gaf Knack Volley nog een extra duwtje richting titel: 14-17. Met aces van zowel Sander Depovere (17-21 en nog vier punten) en Rune Fasteland (18-23 en nog twee te gaan) kon de viering al ingezet worden. Jan Martinez voegde nog wel een puntje aan het totaal toe maar ging vervolgens de mist in met zijn service (19-24 en nog eentje te gaan). Pieter Coolman plaatste finaal met veel genoegen en tot onze immense vreugde de tegenstander schaakmat en daar kon de videochallenge, aanval Maan in of uit, geen zier meer aan veranderen.

Maandag verneemt u wie de individuele trofeeën in de wacht sleept en deze zijn voor de carrière van elke speler toch ook wel iets om trots op te zijn. We duimen alvast voor onze Roeselaarse kandidaten.

Wat de toekomst brengt dat weet, op sportief vlak althans, enkel het bestuur. We vernamen dat we ook afscheid nemen van één van onze publiekslievelingen, Andreas Fragkos. Zijn passage is in elk geval niet onopgemerkt gebleven en we beleefden aardig wat plezier aan de kunsten van Andreas. Great job Andreas and all the best! Wie de vervangers worden van de vertrekkers vernemen we ongetwijfeld ten gepaste tijde maar iedereen die bijdroeg tot de successen in dit seizoen vertrekt door de grote poort en mag terecht met fierheid deze dubbel op zijn C.V. zetten.

Het overheersende gevoel is er eentje van opluchting, het is gelukt. En we zullen er nog maanden van genieten: kampioen én bekerwinnaar 2020-2021. Dit pakken ze ons nooit meer af. Hiermee zet Brilsmurf een punt achter zijn schrijfsels voor dit seizoen.

Quod scripsi, scripsi.

Brilsmurf 15/04/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.