Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Josse Devarrewaere debuteert dankzij corona bij Knack A

“Ik ga nu niet aan het dromen”

Het vermaledijde coronabeest is dan toch niet helemaal slecht. Door vijf positieve gevallen in de spelerskern van Roeselare mocht Josse Devarrewaere, libero bij Knack B, zaterdag in de derby tegen Menen debuteren op het hoogste niveau.

“Ik mocht even inkomen in het achterveld op het einde van de match zonder een bal te raken”, relativeert Devarrewaere onmiddellijk. “Toen er de dag voor de wedstrijd een vijfde speler positief testte, werd ik verwittigd dat ik als noodzakelijke achtste man werd opgeroepen. Dat was ook al het geval in het Champions League-tornooi in december, omdat er in de Europese competitie een speler meer op het blad mag of moet staan. Toen kwam ik niet op het terrein. Nu wel, maar heel eventjes. Op dat moment gaat je hartslag wat naar omhoog, maar meer is het niet.”

“Ik was niet echt van mijn melk in de nabijheid van al die grote namen”, blijft de Roeselaarse libero cool. “Ik ben opgegroeid bij Knack en dit seizoen train ik een tweetal keer per week mee met de eerste ploeg. Net daardoor besef je heel goed hoe lang en moeilijk de weg naar de absolute top is. Dat besef zorgt er ook voor dat ik niet direct ga dromen om prof te worden. Afstuderen als bachelor sport en beweging en vervolgens werk vinden, zijn realistischer doelstellingen. Wat niet belet dat ik nog lang en op een zo hoog mogelijk niveau wil volleyballen.”

“Bij Knack B bijvoorbeeld”, besluit Josse Devarrewaere. “Ondanks het stopzetten van de competitie is er heel veel online contact met trainer Bart Hungenaert en de ploegmaats. Wij zijn met elkaar opgegroeid en hebben een uitstekende band. Ik denk dan ook dat we van de zomer met quasi dezelfde groep de draad gewoon weer zullen oppikken.”

id (Het Nieuwsblad 26-01-2021) 28/01/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.