Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

JEUGDSPELERS KNACK ROESELARE STROMEN DOOR NAAR LIGA A TEAM

In het jaar 1982 maakte Knack Roeselare de overstap vanuit Nationale 1 naar Liga A. Op de spelerslijst van toen prijkten met Fabian Parent, Frank Degryse, Marc Lefevere, Luc Van Valckenborgh, Hugo Doens, Geert Lefevere, Dirk Devlieger, Chris Vermeersch en Geert De Jonghe naast André Buyse een hele rits eigen jeugdspelers. Later volgden met Joost Detailleur, Franky Dewulf, Dieter Huyghebaert, Brecht Dewyspelaere en meer recent nog Manu Callebert, Pieter-Jan Creus, Sander Depovere, Benjamin Robbe, Josse Devarrewaere en Mathijs Desmet tal van Roeselaarse jeugdspelers die hun plaats verdienden in het Liga team.  Deze trend wil Knack Volley ook in de toekomst verder zetten en volgend seizoen vervoegen met Basil Dermaux, Bjarne Angillis en Mauro Lips drie jeugdspelers Knack Volley A.

Met Basil Dermaux (1m95) haalt Knack Volley een talentvolle jeugdspeler terug in huis voor de opposite positie. Basil Dermaux (° 9 februari 2003) startte in 2009 als zesjarige in de volleytuin en doorliep alle jeugdcategorieën tot bij Knack C waarmee hij drie seizoenen geleden (2021-2022) kampioen werd in Promo 1. In het daaropvolgende tussenseizoen haalde Decospan Menen hem weg uit Roeselare. Bij Menen groeide hij als hoofdaanvaller uit tot dé seizoensrevelatie toen hij de geblesseerde Lou Kindt moest vervangen. Vorige zomer viel hij met een zware knieblessure uit bij de Red Dragons, de nationale herenploeg. Het voorbije seizoen stond volledig in het teken van zijn revalidatie en ondertussen stoomt het Roeselaarse medische kader hem verder klaar voor een terugkeer op het volleybalveld. Basil zal zijn volleyballoopbaan verder combineren met zijn studies Bedrijfsmanagement aan VIVES Kortrijk.

Jeugdproduct Bjarne Angillis (1m81) kreeg de volleybalgenen mee van vader Chris Angillis (Knack Roeselare jeugd tot seniorenploeg Knack 2 in de toenmalige derde divisie) en grootvader Maurits Angillis (speler en trainer bij diverse ploegen in West-Vlaanderen). Ook zijn oudere broer Yentl (Knack D) is uit hetzelfde volleybalhout gesneden. Bjarne (°16 augustus 2006) startte in 2014 als achtjarige in de volleytuin en doorliep alle jeugdcategorieën tot bij Knack C. Het afgelopen seizoen (2023-2024) kroonde dit team zich tot kampioen in Nationale 3 en promoveert naar Nationale 2. Bjarne volgt momenteel de richting Sport en Beweging aan het SIVI in Torhout.

Derde beloftevolle jeugdspeler in de rij is middenman Mauro Lips (1m99). Gestart in de bewegingsschool trok Mauro (°10 januari 2006) naar de volleytuin en speelde hij tot zijn zestiende bij de Knack jeugd. Vervolgens trok hij naar de Topsportschool in Vilvoorde waar hij de richting Topsport-Wiskunde volgde. Met U17, U19 en U20 Red Dragons was hij op tal van buitenlandse tornooien aanwezig. Mauro combineert komend seizoen de trainingen bij Knack Volley met zijn studies Industrieel Ingenieur aan de Universiteit Gent.

eejo 06/05/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.