Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

It takes two to tango

Er moet me iets van het hart…

Zondag won Knack Volley Roeselare met duidelijke 3-1 cijfers (25-21, 25-23, 19-25, 25-19) de bekerfinale van Greenyard Maaseik. Voor Knack Volley was dit de zesde bekerwinst op rij, net als de vijfde vorig seizoen, een unicum binnen de Belgische mannen volleybalwereld. In zijn rijke bekergeschiedenis won Knack Volley zondag zijn veertiende op negentien gespeelde finales, een schitterend gemiddelde. Voor heel wat spelers, zoals Hendrik Tuerlinckx (8 bekers), Matthijs Verhanneman (7 bekers), Pieter Coolman (7 bekers), Sander Depovere (5 bekers), Stijn D’Hulst (4 bekers), Mathijs Desmet (4 bekers) en voor coach Steven Vanmedegael (6 bekers), betekent dit een unieke verzameling bekerwinsten. Bekerwinsten die er enkel komen door iedere dag opnieuw het beste van zichzelf te geven op elke training, in elke bekerkwalificatiewedstrijd om ieder seizoen opnieuw die zo begeerde bekerfinale te kunnen spelen… en winnen!

En dan doet het heel veel pijn, op de eerste plaats voor de spelers en de technische staf maar ook voor het bestuur, de supporters, de sponsors, de vrijwilligers uit het winnende kamp, in de media te moeten lezen dat de bekerfinale gekenmerkt was door  “krampachtig volleybal”, “geen hoogstaand volleybal”, “ook Roeselare deelde in de malaise”, “geen denderend niveau”  of “Roeselare haalde niet eens zijn beste niveau” . Dit getuigt allemaal van weinig respect. Eerlijker was geweest om de factor “een lege Lotto Arena” beter te belichten in het ontbreken van de beleving op en naast het volleybalterrein. Zonder de ambiance die steeds gecreëerd wordt door duizenden aanwezigen miste deze wedstrijd de bezieling van een echte cup final. En daarnaast gold ook het principe van “It takes two to tango”. Misschien was Roeselare té dominant in deze bekerfinale waarin de tegenstander slechts in set 3 (bij 3-4) erin slaagde om voor de eerste maal op voorsprong te komen, deze set te nemen en dan opnieuw uit het spelbeeld te verdwijnen. De overmacht van Knack Volley was vooral de verdienste van de ervaren routiniers Hendrik Tuerlinckx, Dennis Deroey, Matthijs Verhanneman, Pieter Coolman, Stijn D’Hulst, Rune Fasteland én het talent van de jongste speler op het terrein, Mathijs Desmet. En niet te vergeten ook de invallers Andreas Fragkos, Michiel Ahyi, Sander Depovere, Stijn van Schie naast George Huhmann en Josse Devarrewaere.

Dankjewel Knack Volley team, coaches Steven Vanmedegael en Bram Van den hove, en technische staf!

eejo 23/02/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.