Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

IK WIL – WIJ ZULLEN

Volleybal is een teamsport van, met en voor mensen

Knack Volley Roeselare was op 15, 16 en 17 december gastheer voor de volleybalteams die in het raam van de Champions League Men poule D vormen samen met Knack Volley Roeselare. De tegenstrevers van Knack Volley kwamen uit de drie sterkste Europese volleyballanden: Leo Shoes Modena (Italië), Verva Warszawa Orlen Paliwa (Polen) en Kuzbass Kemerovo (Rusland).

Sporza-TV bracht de drie wedstrijden van Knack Volley Roeselare live in de huiskamer via het kanaal van Ketnet. De reden waarom er geen supporters in de zaal aanwezig mochten zijn kent u ondertussen wel van buiten. Van het spelverloop moest u weinig missen, want met het presenteren van de wedstrijd in een vloeiende aaneenschakeling met multi-camera en de bijhorende microfoons bevond u zich op de eerste rij.

Om de wedstrijden een spoor in het archief te geven deed Knack Volley traditiegetrouw ook beroep op zijn fotografen. Ik had het voordeel om hiervan deel uit te maken. Zo konden alle wedstrijden de revue passeren en de ideale kans om bijzondere momenten  en mensen te fotograferen. Foto’s van spelers die terecht komen in de albums van supporters, foto’s van coaches die de lijnen uitzetten, foto’s van medewerkers als herinnering aan dit unieke gebeuren. Het voordeel van het fotograferen is dat je met dit middel op zoek kan gaan naar beeldmomenten van mensen die met een volleybal willen en zullen vechten voor het behalen van hun doel. In de beeldenstorm die er passeerde op de televisie is iedere hoofdrolspeler in de arena wel in beeld geweest. Het voordeel van de fotografie is dat je een selectie kan maken uit een berg van beelden. Trouwens, een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Enkele cijfers, tijdens de zes wedstrijden maakte ik 14.220 foto’s. Daarvan werden er 774 getoond via Facebook en Flickr. Uit dat totale pakket heb ik een selectie gemaakt van negen personen die in het tornooi te Roeselare actief waren en het idee van “IK WIL – WIJ ZULLEN” verbeelden.

Het gaat om:

1: Yvan ZAYTSEV, hoofdaanvaller, Kuzbass Kemerevo;

2: Dante GELEYN (Bel), ballenraper, Knack Volley Roeselare;

3: Angel Trinidad de Haro (Sp), spelverdeler, Verva Warszawa Orlen Paliwa;

4: Mathijs DE SMET (Bel), receptie-hoek, Knack Volley Roeselare;

5: Micah CHRISTENSON (USA), spelverdeler, Leo Shoes Modena;

6: Andrea ANASTASI (Ita), coach, Verva Warszawa Orlen Paliwa;

7: Andrea GIANI (Ita), coach, Leo ShoesModena;

8: Jenia GROBELNIKOV (Fr), libero, Leo Shoes Modena;

9: Steven VANMEDEGAEL (Bel), coach, Knack Volley Roeselare.

 

De 774 foto’s van alle wedstrijden en deze van de andere collega Knack fotografen kan u nog steeds bekijken via Facebook en/of Flickr.

 

Veel kijkplezier.

Jan Vanmedegael 22/12/2020

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.