Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Huldiging voor Knack Volley Roeselare bij gouverneur Carl Decaluwé

Gouverneur Carl Decaluwé huldigde gisterennamiddag (woensdag 25 augustus) Knack Volley Roeselare voor het behalen van de titel én de beker van België in het voorbije volleybalseizoen. Tijdens zijn speech benadrukte de gouverneur dat dit niet de enige reden was om Knack Volley Roeselare te ontvangen in zijn ambtswoning te Brugge. Het initiatief kwam er omdat met Knack Volley Roeselare, Filou Oostende en Club Brugge, drie West-Vlaamse topploegen kampioen van België werden in respectievelijk het volleybal, basketbal en voetbal. Het was zelfs de bedoeling van de gouverneur om deze drie teams samen te ontvangen in zijn ambtswoning, maar dit kon omwille van corona om begrijpelijke redenen niet doorgaan. Daarom deze afzonderlijke huldiging.

Tot nog toe gebeurde het slechts viermaal in de Belgische sportgeschiedenis dat de kampioenen in deze drie topsporten (volleybal, basketbal en voetbal) uit dezelfde provincie kwamen.  Eén maal in 1960, met drie ploegen uit de provincie Antwerpen. En ondertussen driemaal, in 2005, 2016 en 2021, uit West-Vlaanderen met Roeselare, Oostende en Brugge. Een dikke proficiat hiervoor want West-Vlamingen zijn soms té bescheiden. Afgelopen seizoen behaalde Knack Volley Roeselare voor de achtste maal de dubbel (titel en beker). Het waren de twaalfde titel en de veertiende beker in zijn geschiedenis. En het feit dat Knack Volley Roeselare zijn zesde beker op rij binnenhaalde, wekte bij gouverneur Decaluwé grote bewondering op. Het maakte ook Europees indruk door in de Champions League de Italiaanse volleygrootmeester Modena in eigen huis een 0-3 oplawaai te verkopen. De huldiging werd afgesloten met een toost op de behaalde trofeeën en op een nieuw seizoen met nieuwe successen.

26/08/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.