Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Hugo Fischer tekent voor twee jaar bij Knack Volley Roeselare

De Franstalige Belg Hugo Fischer (°31 augustus 1999 – 2 m 03) wordt de vervanger van Michiel Ahyi bij Knack Volley Roeselare. Hugo Fischer komt over van Caruur Gent waar hij de doublure was van hoofdaanvaller Jente De Vries.

Hugo is afkomstig uit Verviers en koos aanvankelijk voor een dubbele affiliatie. Als zestienjarige speelde hij in tweede nationale bij VBC Spa en combineerde dit met trainingen bij VBC Waremme waar hij in het seizoen 2015-2016 één seizoen het hoogste niveau meemaakte.

Vervolgens trok hij naar de Topsportschool in Vilvoorde waar hij in Kris Eyckmans en Dominique Baeyens uitstekende opleiders vond.  Maar de roep van het buitenland klonk steeds luider en dus koos hij voor een avontuur in de USA. Hij kon er op de Grand Canyon University van Phoenix (hoofdststad van de staat Arizona) zijn studie van ‘mechanical engineering’ combineren met topsport. Hugo Fischer zou er uiteindelijk vijf jaar blijven.

Zijn Italiaanse manager bood hem in de zomer van 2022 aan bij diverse teams waaronder Verona (Ita). Ook Knack Volley Roeselare toonde interesse maar door complicaties ging deze piste, tot grote spijt van Hugo zelf, helaas niet door. Of moeten we zeggen ‘nog’ niet door.

Dankzij zijn nieuwe manager, Wout Wijsmans, kon hij alsnog terecht bij Caruur Gent. Onder de leiding van coach Jan Van Huffel ging Caruur Gent het voorbije seizoen sterk van start en traden ze ook aan in de CEV cup.

Na deze tussenstop valt alles nu toch in zijn plooi en kan hij zich, als linkshandige opposite, de volgende twee seizoenen bij Knack Volley Roeselare verder ontwikkelen onder leiding van coach van het jaar Steven Vanmedegael.

Bron: volleymagazine

DeePee 13/05/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.