Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Groenten en sport: samen sterk

Samen met de Krant van West-Vlaanderen en groentelabels Tomabel en Fine Fleur trakteert Knack Volley Roeselare haar socio’s en sponsors op een gezonde groentebox. Met klassiekers als witloof en tomaat én minder bekende maar even lekkere groenten als bataat, rode biet of mesclun.

Groente- en fruitlabels Tomabel en Fine Fleur, huismerken van REO Veiling, en Knack Volley Roeselare zijn geen vreemden voor elkaar. Fine Fleur is voor het vijfde seizoen op rij shirtsponsor van Knack Volley, Tomabel is sinds dit seizoen hoofdsponsor. “Als coöperatieve telersvereniging deelt REO Veiling dezelfde waarden als Knack Volley Roeselare, zowel binnen een coöperatieve als in een ploegsport als volleybal staan de leden er niet alleen voor”, aldus Henk Vandevelde, voorzitter van Tomabel. Het Tomabel-label staat al 25 jaar voor lokaal geteelde, smaakvolle groenten en fruit in een attractieve verpakking.

Groenten en onze sponsors

De afgelopen dagen brachten we verschillende van onze sponsors een bezoek met een groentebox voor hun werknemers. We werden heel enthousiast ontvangen en kregen veel appreciatie voor dit initiatief. Ook andere sponsors kregen de mogelijkheid (en hun werknemers natuurlijk) om een groentebox af te halen zaterdag 20 maart in hun dichtstbijzijnde Aveva-winkel. Met dit initiatief hopen we de betrokkenheid tussen de werknemers van onze sponserende bedrijven en Knack Volley Roeselare te versterken.

Groenten en supporters

Abonnees, spelers, staf, medewerkers, vrijwilligers, jeugdspelers kregen ook de kans om een groentebox af te halen in hun dichtstbijzijnde de Aveve-winkel. In totaal verdeelt Knack Volley Roeselare, KW en REO veiling 12.000 groenteboxen.

Groenten en topsport

Groenten en sporten horen bij een gezonde levensstijl, en ook daarin vinden Tomabel en Fine Fleur enerzijds en Knack Volley anderzijds elkaar. Tot dusver eet de gemiddelde Belg nog altijd te weinig gezond, en vooral te weinig groenten, we halen amper de helft van de dagelijks aanbevolen 300 gram en eten slechts één in plaats van twee tot drie stukken fruit per dag.

Matthijs Verhanneman, speler bij Knack Volley, besteedde tot acht jaar terug weinig aandacht aan voeding. “Maar diëtist Gino Devriendt heeft mijn ogen geopend”, vertelt hij. “Hij leerde me hoe de juiste en gezonde voeding mijn vetpercentage laag houdt – belangrijk in een sport als volleybal – maar me ook veel meer energie geeft. Groenten en fruit maken nu een belangrijk onderdeel uit van mijn voedingsplan.

’s Avonds staan bijna uitsluitend groenten op het menu. Dat vraagt een aanpassing maar het went snel, en je kunt er echt verrassende en lekkere combinaties mee maken.” Het liefst ziet hij dan worteltjes, komkommer en zoete aardappel op zijn bord liggen. En niet alleen Matthijs is verslingerd geraakt aan groenten: “Mijn tweelingdochtertjes van vijf en zoontje van zeven vinden groenten eten niet meer dan normaal. We hebben ze altijd in huis en ze mogen er zoveel van eten als ze willen natuurlijk. Een van de meisjes kan ik zelfs met niets meer een plezier doen dan met kerstomaatjes, ze eet ze liever dan snoep”, lacht hij.

GG 22/03/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.