Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Griekse tragedie vermijden om Europees te overleven

In de heenwedstrijd overklaste Knack Volley de Griekse kampioen Olympiacos. De 0-3 kwam in Piraeus keihard aan. De week er voor hadden ze immers in Kedzierzyn weliswaar verloren, maar drie sets met het kleinste verschil. Een hoopgevende prestatie die ze tegen de kampioen uit België even wilden bevestigen. Het varkentje wassen zoals ze zeggen. Je zag het aan de attitude op het veld toen ze in de eerste set aanvankelijk een paar punten voorsprong namen. Het kwam dicht in de buurt van het hautaine.

Nochtans hadden ze moeten weten dat Knack Volley wel buigt, maar in het kopke nooit kraakt. Zeker hun coach Castellani had het moeten weten, want hij had het met Maaseik in de confrontaties met de Belgische kampioen meermaals mogen ervaren. Toen Knack de rug rechtte, bleek het gevreesde Griekse inferno uiteindelijk niet meer dan een strovuurtje dat vlug geblust was. De vertwijfeling maakte zich meester van de rood-wit gestreepten en dan is het fanatieke Griekse publiek ook voor de eigen ploeg meedogenloos: een striemend fluitconcert was hun deel.

Vernederd, maar gebeten om het recht te zetten. Zo mag je Olympiacos verwachten in de Tomabelhal. Voor Knack betekent winst zekerheid van Europees overleven na de poulefase. Het zij als derde in de CEV-cup (herinner u in wat dat kan uitmonden!), maar mogelijks ook nog als tweede in de Champions League. Voor Piraeus is het de laatste strohalm voor een verder Europees avontuur.  Dat ook de Griekse kampioen nog Europese overlevingskansen heeft  maakt dit duel buitengewoon interessant.

Blikvangers in de rood-witte selectie setter Dragan Travica (ITA/SRB), opposite Toncek Stern (SLO), ouderdomsdeken Salvador Hidalgo (CUB) en de 215cm Braziliaanse reus Gustavo Bonatto, 2 jaar geleden nog bij onze Limburgse vrienden aan de slag, zijn op revanche belust. Zoveel is zeker.

Het komt er  voor Knack Volley dus op aan om bij de pinken te blijven en van bij de start alle Griekse illusies zo snel als mogelijk de kop in te drukken. Daarom rekent Team Blue weer op de onvoorwaardelijke steun van het enthousiaste thuispubliek, onder de stuwende beats en gezangen van de Blue Wall.

Teken zelf ook present op woensdag 20 december om 20.30u in de Tomabelhal voor Knack Volley tegen Olympiacos Piraeus. Alweer een memorabele pot volleybal staat ons te wachten!

Tickets: tickets@knackvolley.be of via de website www.knackvolley.be

GDI 18/12/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.