Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Goud, mirre en….wierook

Caspar, Melchior en Balthasar, alias de Drie Koningen, zijn inmiddels reeds meerdere weken terug uitgeweken naar het Oosten. Coach Sacha Koulberg van zijn kant was niet geïnteresseerd in het goud van Melchior of de mirre van Caspar. Maar met de wierook die Balthasar hem nagelaten had was hij uitermate tevreden en dus deed hij een flinke portie in zijn vat om in zijn voorbeschouwing Knack Volley uitvoerig te bewieroken. We citeren wat hij wist te zeggen over ‘un mastodonte du volley-bal national’: “c’est simplement l’équipe qui s’est montrée la plus forte lors des dernières saisons. On ne boxe pas dans la même catégorie. Oui, nous avions fait un très bon match face à eux à l’aller, le meilleur de l’histoire récente du club selon mon adjoint, mais, contrairement à Maaseik, on n’arrive que très rarement à les inquiéter”. Bij zoveel lof kun je enkel dankbaar zijn, maar zeker op je hoede blijven.

Edson Felicissimo was weer van de partij maar zou enkel met zijn loeiharde services indruk maken. Het gevaar (niet het boek dat we in de humaniora op de boekenlijst hadden, auteur Jos Vandeloo) moest dus komen van kapitein Roman Abinet die over de volledige wedstrijd net niet in de dubbele cijfers raakte. Verder konden Juho Kaunisto vanop de hoek en Vianney Vandooren vanuit het midden elk zes punten bijdragen.

Bij Knack Volley nam Stijn D’Hulst zijn vertrouwde plaats aan de pass weer in. En dat de speler van het jaar weer op en top gerecupereerd is van dat vervelende beestje bewees hij door de trofee van Star of the game weg te kapen voor de neus van mede uitblinkers Matthijs Verhanneman (17 punten 61%) en Mathijs Desmet (15 punten 65%). Stijn van Schie werd op de opposite geplaatst en ook het inmiddels vertrouwde midden (Pieter Coolman- Rune Fasteland) werkten een efficiënte en geslaagde partij af. Dennis Deroey liet zich eens te meer op geen enkele fout betrappen, integendeel.

En het moet gezegd dat de bezoekers zeker in de eerste set meer dan verdienstelijk weerwerk boden. Les Hesbignons (te vertalen als De Haspengouwers) verwierven een kleine voorsprong (1-3, 5-5, 5-7), werden aan de kop afgelost (9-7) maar versaagden niet (9-10). Tot 14-14 bleven ze in de voetsporen van de Landskampioen maar na een moeilijke receptie hing er een driemansblok klaar en dat bleek onoverkomelijk voor Roman Abinet. De tussenstand (18-15) deed coach Koulberg naar de time-out grijpen. Maar de schade bleef oplopen want Stijn D’Hulst stuurde een ace richting achterhoek en met een blok van onze kapitein Matthijs Verhanneman was de kloof definitief geslagen: 20-15. De videochallenge kwam nog even tussen voor een blok touch zodat Mathijs Desmet terecht het setpunt versierde: 24-18. VBC Waremme kon het eerste verijdelen maar serveerde vervolgens niet over het net: 25-19.

Knack Volley stoomde door met in de aanvangsfase vier stevige opslagen van de pas 22 jaar geworden Mathijs Desmet. Van die vier werden er twee als ace gecatalogeerd op het scoutinsgblad. Al snel stonden de bezoekers vier punten in het krijt (8-4, 10-6). Een minder momentje bij Knack Volley bracht hen weer in koers (terwijl ook toekomstig wereldkampioen veldrijden Joran Wyseure uit Lichtervelde het hazenpad had gekozen): 11-10. Maar Smetje voorkwam erger op imposante wijze: score, pipe, serve en no pass. Met nog een freeball voor Matthijs Verhanneman evolueerden de bordjes naar alweer 15-10. Een opstellingsfout bij Knack Volley (16-13) bleek slechts een fait divers. En zelfs na een blok op Matthijs Verhanneman (17-15) bleek er geen spoor van onrust. Märt Tammearu werd ingezet aan de achterlijn en deed dit zeer accuraat. Een shoot op Rune Fasteland besliste de set (25-19) maar we kunnen dit setverslag niet afsluiten zonder de gigantische redding van Matthijs Verhanneman te vermelden waarna Märt Tammearu van ver een op maat gesneden onderhandse pass naar het net stuurde en Rune Fasteland alert en kwiek de 23-17 scoorde. Een staande ovatie was dan ook hun verdiende loon.

In set drie toonde Mathijs Desmet dat ook hij eenzelfde soort redding in zijn arsenaal heeft, waarna Stijn van Schie de 9-6 kon prikken. Defensief bleef ons nummer 10 op hoog niveau acteren want de bom van Edson Felicissimo werd perfect aan het net gebracht zodat zijn kapitein een pipe kon afvuren vanuit zijn zetel. Pieter Coolman zette een mooie reeks op van aan de serveerlijn en die werd afgesloten met een lange rally waarbij beide ploegen elk vier kansen tot scoren kregen. Knack Volley trok aan het langste einde: 15-7. Het wedstrijdpunt kwam er na een ace van Matthijs Verhanneman (24-15) en werd voltrokken door het duo Pieter Coolman – Stijn Van Schie op Roman Abinet.

De knaldrang bleek niet te stoppen bij de thuisploeg en dat moet, als we iets in de pap te brokken hebben, niet stoppen. Want zowaar spelen we komende woensdag tegen Decospan Menen een derby met de eerste plaats als inzet. Hier en daar wordt hun overwinning in Maaseik als een stunt omschreven, wij weten beter. En hopelijk vinden er wat meer toeschouwers de weg terug naar de Tomabelhal.

matchreport KNACK-Waremme 29-01-2022

foto’s Jan Vanmedegael

Brilsmurf 30/01/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.