Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Huldiging Knack Volley door het Roeselaarse stadsbestuur

Na een meer dan uitzonderlijk seizoen werd Knack Volley op maandagavond gehuldigd door het Roeselaarse stadsbestuur. Burgemeester Kris Declerq en Schepen van Sport José Debels namen het woord en spaarden hun lof voor de geleverde prestaties niet. Beiden hadden ook aandacht voor de rol van ambassadeur van de stad Roeselare die door Knack Volley met verve vervuld wordt.

In zijn wederwoord dankte voorzitter Rik Vervisch het stadbestuur voor deze woorden en de huldiging. Hij onderstreepte hierbij ook de verdiensten van zijn voorganger Francis De Nolf die mee de architect was van het grand cru jaar. Een bijzonder woord van dank ging richting Evelien D’Haene en Johny Engels voor de uitzonderlijke bijdragen die beiden dag na dag leveren binnen Knack Volley Roeselare. Tenslotte ging zijn dank ook uit naar de vijf spelers die het team verlaten en was hij ervan overtuigd dat, hoe lang of kort hun passage ook was, het voorbije seizoen en het team in blue steeds in hun geheugen gegrift zal blijven.

Naar aanleiding van deze huldiging kreeg voorzitter Rik Vervisch ook een bericht in zijn mailbox waarvan we hieronder de inhoud delen.

Beste Heer Voorzitter,

Je zult begrijpen dat ik er vanavond niet kan bij zijn, als Brilsmurf blijf ik inderdaad nogal gesteld op mijn anonimiteit zodat politiebescherming momenteel kan uitblijven. Maar er moet mij toch iets van het hart en ik hoop dat je volgende boodschap kunt overbrengen aan het team. Mijn boodschap is heel eenvoudig: STOP ERMEE, GENOEG IS GENOEG.

Met wat hoor ik je al vragen… wel met dat kersengedoe. Brilsmurf lust geen kersen en zeker niet van die ingemaakte versie die op taarten gebruikt worden. Bovendien neigen ze naar een kleur waar ik een bepaalde aversie van heb.

Kun je ook eens tegen Pieter Coolman zeggen dat ik mij nogal altijd niet kan voorstellen hoe je een taart op een kers kunt zetten?? Het is niet omdat hij een expert is in Excel en wellicht kan toveren met pivottables, functies zoals concatenate en vlookup beheerst en speelt met staaf- en taartdiagrammen dat hij ons moet wijsmaken dat je een taart op een kers kunt laten balanceren!! Het risico bestaat immers ook dat ze dit bij de bond gaan uitproberen….zie je Geert De Dobbeleer al staan met zijn keukenschort aan en zijn handen vol crème au beurre? Of erger nog dat ze hiervan bij de internationale federatie een nieuwe spelregel van maken en zo een nieuw miskleun aan hun reeds lange lijst toevoegen.

Stop er dus mee beste team in blue. Het zal bovendien Brilsmurf ook van grote hulp zijn om een aankomende writer’s block te vermijden. Het was dit seizoen al een paar keer kantje boord en in Modena konden we uitzonderlijk ontsnappen door de prestatie te beschrijven met één woord: ‘sprakeloos’ maar het is verdorie aartsmoeilijk, heer voorzitter…..of mag ik Rik zeggen, om steeds maar weer superlatieven te vinden voor wat die mannen presteren.

Wat volgt is geen dreigement maar het is maar dat je het weet. Brilsmurf kreeg vanuit onverwachte hoek, van de andere kant van het land, een aanbod voor een transfer. Ik heb eens gekeken op hun website….ze spreken er nooit over kersen en het woordenboek met superlatieven heeft niet het volume van een Dikke Van Dale, bovendien ligt er heel wat stof op. En geef toe een Limburgse vlaai kun je toch ook niet als taart beschouwen.

Maar ik zal het aanbod uiteraard naast mij neerleggen want nu ik professioneel met pensioen ga kan ik mijn vrijgekomen tijd spenderen als ontdekkingsreiziger in het speuren naar nieuwe superlatieven. Want ik vrees dat het team, nu het reeds de meeste bekers op zijn palmares heeft, aast op het enige wat nog in België te veroveren valt: meer dan zestien titels. En pas dan, niet eerder, beste Rik eet ik met plezier elke zondag een stuk met taart met een kers erop. Liever dat nog dan voortdurend te moeten spreken over ‘the sky is the limit’ want daar willen Francis De Nolf en Monavisa zeker en vast een spanplafond tussen hangen.

Sportieve groeten van Brilsmurf

Knack Volley 10/05/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.