Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Geen twee zonder drie, toch?

Mochten spreekwoorden de uitslag van een sportwedstrijd bepalen dan plaatst Knack Volley zich woensdagavond in Maaseik voor de halve finale van de CEV-cup. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Trouwens, uitzonderingen bevestigen de regel, is ook een spreekwoord. Met andere woorden: met spreekwoorden ben je alleen achteraf iets.

Maar ook als je de wedstrijd van woensdagavond vooraf gaat analyseren kan je niet anders dan koud en warm blazen. Zijn er lessen te trekken uit de competitiewedstrijd van zaterdag? Nauwelijks. Dat Fulvio Bertini serieus zou roteren was geen verrassing. Integendeel, het was een must. Hij kon het risico niet lopen om met zijn typeploeg onderuit te gaan. Dat zou pas een serieuze depri-sluier op de voorbereiding voor woensdag hebben gelegd. Dat Steven Vanmedegael zou roteren leek ook vanzelfsprekend, al waren zijn mogelijkheden een stuk beperkter. We laten het aan u en beide coaches over om vast te stellen welke spelers in deze rotatiewedstrijd getoond hebben dat hun inbreng geen devaluatie van de sterkte van het team betekende.

Na de wedstrijd van vorige woensdag hoorde je bij alle kenners:  “Het was een dubbeltje op zijn kant”, “Als je drie sets wint met het kleinste verschil, kan je ze evengoed alle drie verliezen”, “Het kon net zo goed 1-3 of zelfs 0-3 geweest zijn”.  En ogenschijnlijk is dat zo. Je kan je natuurlijk ook afvragen (en dat zullen beide coaches zeker ondertussen al gedaan hebben): hoe komt het dat steeds hetzelfde team drie sets met het kleinste verschil wint, zelfs na een in principe op dit niveau onoverkomelijke 16-20 achterstand. Heeft dat enkel te maken met die ene bal die net binnen of buiten valt? Die nodeloze netfout? Die domme voetfout? Die lucky netrand-bal? Of is dat toch een net iets te simpele verklaring.  Soms wordt geluk  gewoonweg afgedwongen, net zoals fouten. Het spelletje heeft immers ook een niet te onderschatten mentaal kantje. Stof tot nadenken, dat is zeker.

Laten we het dus maar pragmatisch houden. Knack Volley heeft woensdag genoeg aan twee sets om zich te kwalificeren. In principe zelfs aan 1 set (de golden set). Dit kan en mag echter geen reden zijn om de wedstrijd in relax-modus aan te vatten. Tijdens de wedstrijd plots moéten excelleren is ontzettend moeilijk.  Dit gezegd zijnde: niemand zal ontkennen dat de grootste druk bij de thuisploeg ligt, bij elk gespeeld punt in elke set. Benieuwd hoe die daar mee zullen omgaan.

Deze Hitchcock-clásico lijkt te zullen gewonnen worden door het team met de meeste coole kopjes.

GDI 14/02/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.