Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Geen nieuwe demonstructie maar wel hetzelfde resultaat

Bestel hier snel je tickets voor de finalewedstrijden!

Door de overwinning tegen Lindemans Aalst verzekerde Knack Volley zich van de pole position en dus ziet het wedstrijdschema er als volgt uit:

Vrijdag 28 april 2023: Knack Volley Roeselare – Greenyard Maaseik

Dinsdag 2 mei 2023: Greenyard Maaseik – Knack Volley Roeselare

vrijdag 5 mei 2023: Knack Volley Roeselare – Greenyard Maaseik

eventueel dinsdag 9 mei 2023: Greenyard Maaseik – Knack Volley Roeselare

eventueel vrijdag 12 mei: Knack Volley Roeselare – Greenyard Maaseik

De wedstrijd in zaal Schotte kan samengevat worden onder de noemer: ‘de ene dag is de andere niet’, waarmee we bedoelen dat het uitzonderlijke dominante niveau uit de laatste wedstrijd tegen Caruur Gent deze keer niet aanwezig was. Voor onze vorige Star of the Game Seppe Rotty werd het zelfs een wedstrijd in mineur en moest hij op het einde van set twee plaats ruimen voor Märt Tammearu.

In set één had Knack Volley Roeselare genoeg aan één moment van overheersing om een definitieve kloof te slaan. Met Stijn D’Hulst aan service werd de 6-6 omgetoverd tot een 6-10 voorsprong om vervolgens maximaal te worden bij 7-12. Lindemans Aalst naderde nog wel tot op drie punten (14-17 en 16-19) maar met opnieuw een vijfpuntenkloof bij 17-22 kwam setwinst nooit meer in gevaar: 21-25.

In set twee kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans op setwinst en dit ook mede door de tien eigen fouten bij Knack Volley. Nochtans zag het er aanvankelijk niet naar uit dat het die weg zou opgaan (3-7) maar de ploeg van Christophe Achten zette daar een reeks van vijf scores tegenover (9-8). De averij liep echter slechts op tot maximaal twee punten (16-14). En de ingekomen Märt Tammearu bleef in money-time secuur serveren om opnieuw op een 21-25 setstand te belanden.

Bij 8-13 bleek er geen vuiltje aan de lucht in set nummer drie en toch was het wat later alle hens aan dek toen Lindemans Aalst zowaar remonteerde tot 15-15. Een ace van hun kapitein Seppe Baetens bood hen zelfs kortstondig de leiding (18-17). Maar ook bij een 20-18 bleven Stijn D’Hulst en zijn maats koelbloedig en gunden de thuisploeg nog wel geteld één punt (opslagmisser Märt Tammearu). Pieter Coolman zorgde voor het eerste wedstrijdpunt en dat werd met een vrijgespeelde pipe afgewerkt door opnieuw Märt Tammearu (voor de derde keer een 21-25).

Onze kapitein moest voor de micro van Marc Willems toegeven dat set twee en drie het predikaat ‘slordig’ verdienden maar verwees terecht naar de prestatie in het vorig duel. De ene dag is inderdaad de andere dag niet en dat is een les die Matthijs Verhanneman en zijn teamgenoten zeker in het achterhoofd zullen houden. In de finale begint immers alles weer vanaf nul, tellen de voorbije overwinningen niet meer en moet er opnieuw geknokt worden voor elk punt. En daarvoor zal het de steun van zijn supporters zeker kunnen gebruiken! Mis dus deze afspraken niet.