Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Geen Limburgs volkslied meer voor Henri Treial

Bij de start van het seizoen 2021-2022 kondigden onze collega’s uit Maaseik de komst van de Estse middenaanvaller als volgt aan:

Henri Treial (°28 mei 1992, 2m02) speelde zich in 2011-12 in de kijker bij het bescheiden Valio Võru VK (rookie van het jaar) en kwam zo op de radar van de Estse topclub Bigbank Tartu waar hij vier seizoenen bleef (Ests en Baltisch kampioen, speler van het jaar in 2014). Daarna trok hij voor twee seizoenen naar Karlovarsko (Tsjechië, 2x bekerfinalist) en vervolgens naar het Italiaanse Synergy Arapi Mondovì (beste middenblokker in Serie A2). In seizoen 2019-20 (dat werd stopgezet wegens corona) bereikte hij in Estland met Saaremaa VK de bekerfinale. Daarop volgde nog één seizoen bij het Franse St. Nazaire waarmee hij in extremis net naast de promotie naar Ligue A greep.

In de lokale pers werd hij even de Harry Potter van Greenyard genoemd wegens zijn voorliefde voor de magische wereld van Harry Potter.

Met zijn overkomst naar Landskampioen Knack Volley Roeselare is Henri Treial één van de uitzonderingen die de rechtstreekse switch maakt tussen beide tenoren. We zagen in het verre verleden de betreurde Stephen Shittu, Ralph Bergmann, Dragan Radovic de directe overstap maken van Roeselare naar Maaseik. Mickey Fornés trok dezelfde richting uit maar met enkele tussenstops.

Bij José Luis Molto, Nico Freriks, Joppe Paulides en Michiel Ahyi ging het dan weer in de andere richting maar steeds met tussenstops bij andere teams. En we mogen niet de absolute uitzondering vergeten die van 1998 tot 2004 het rode shirt droeg om direct daarop volgend twee seizoenen in het blauw aan te treden. Kristof Hoho keerde terug in de blauwe kleuren aan voor de seizoenen 2009/10 en 2010/11 om finaal nog één seizoen opnieuw voor het rood te kiezen (2013/14).

Geresumeerd betekent dit dus dat Henri Treial, na Kristof Hoho, slechts de tweede speler is om vanuit Maaseik richting Roeselare te komen zonder eerst voor een ander team uit te komen.

In de finalereeks zorgde Henri Treial met zijn geplaatste services voor aardig wat verwarring bij de Knack Volley verdediging. Dit en nog veel meer zal hij komend seizoen kunnen aanwenden voor het Team Blue waar hij een verbintenis van één jaar tekende.

Tere tulemast Roeselare, Henri!

Ere aan wie ere toekomt want een opmerkzame volleyballiefhebber uit Limburg maakt er ons attent op dat ook Lou Kindt en François Lecat beide kleuren gedragen hebben. En zelfs Dennis Deroey behaalde (met het nummer 13) in het seizoen 2010 – 2011 de titel onder leiding van coach Vital Heynen. De Beker en de Supercup waren toen de prooi van Knack Randstad Roeselare. Of hoe het geheugen van drie personen toch niet volstaat om 100% accuraat te zijn.

DeePee 15/05/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.