Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Gebrek aan frisheid en een sterk Greenyard Maaseik kosten Knack Volley de leidersplaats

Dat het er ooit zou van komen wisten we, alleen was de vraag wannneer? Met de nederlaag op bezoek bij onze grootste concurrent kregen we dus het antwoord. Greenyard Maaseik speelde een sterke partij en liet vier spelers in de dubbele cijfers noteren. Bij Knack Volley bleef Pablo Kukartsev stevig in de greep van de thuisdefensie. De baluwe destroyer kon enkel in de vierde set averij toebrengen bij de thuisploeg.

Onze ‘mol’ ter plekke beschreef het duel als een zeer genietbare partij met veel rally’s en sterke verdediging langs beide kanten van het net. Dat Knack Volley nog steeds Märt Tammearu en Simon Plaskie mist maakte de opdracht, bij momenten, nog een stuk moeilijker.

De kleine kloof die Greenyard Maaseik bij elkaar kreeg in set één (5-3) werd met drie succesvolle spikes van Rune Fasteland en een ace van Pablo Kukartsev omgedraaid tot 5-7. Maar lang kon Knack Volley hiervan niet genieten want Renet Vanker vond gretige afnemers bij al zijn medemaats en liet de score naar 15-10 evolueren. Veel kon de uittredend Landskampioen niet meer inbrengen en de cijfers kregen zelfs zware allures want een winnende spike van Ferre Reggers (22-17) werden gevolgd door een ace van Henri Treial, een block van Athanasios Protopsaltis waarna Henri Treial zijn kunststukje nog eens netjes overdeed: 25-17.

In set twee kon Knack Volley, na een 5-2, wat later dankzij een block van Seppe Rotty de leiding overnemen (10-12). Maar na de 16-15 van Matthijs Verhanneman was het vooral  Adam Bartos de thuisploeg aan een 19-15 hielp. Het trio Rune Fasteland- Matthijs Verhanneman (ace)- Pieter Coolman vocht terug tot 20-19. Maar dit werd het laatste wapenfeit van Knack Volley dat uiteindelijk ook set twee aan de Maaslanders moest laten (25-19).

Niet van plan om een droge 3-0 te slikken ging Knack Volley beter van start met tweemaal zijn kapitein aan het kanon en die kreeg ondersteuning van Rune Fasteland (0-3). Ferre Reggers reduceerde de kloof tot 5-7 maar hij ging dan op zijn Leal’s enkele keren in de fout zodat er een vijfpuntenkloof kwam (7-12). Fulvio Bertini gooide zijn ploeg om bij 13-21 maar veel verschil maakte dit niet: 17-25.

De vierde set zou dus beslissend zijn wat betreft de voorlopige leidersplaats: winst voor Greenyard Maaseik zou hen de leidersplaats opleveren, bij winst voor Knack Volley bleef deze in handen van het team in blue. Maar het werd dus het eerste scenario, ondanks de negen punten van Pablo Kukartsev (58%), Deze werden immers  ruim gecompenseerd door de zes punten van Adam Bartos (44%) en de 8 punten van Athanasios Protopsaltis (80%). De beslissing viel in het middendeel van de set waar Greenyard Maaseik van 10-9 naar 17-10 wegstoomde. De wedstrijd leek gespeeld maar toch kon Knack Volley ei zo na nog terugslaan (22-20). Twee genadeloze scores van Athanasios Protopsaltis hielden de drie punten thuis.

Geen man overboord natuurlijk en met eventuele winst tegen Caruur Gent op de volgende speeldag blijft Knack Volley op koers voor de titelfinales. Datzelfde Caruur is echter goed op dreef en werpt zich op als de derde hond in het kegelspel. Oppassen blijft dus de boodschap.

Foto’s

Brilsmurf 19/03/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.