Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Foutloos parcours voor Knack Roeselare na een nieuwe overwinning in Achel: “We hebben de luxe dat we iedereen kunnen opstellen”

In de decembermaand worden meestal de rapporten uitgedeeld. Knack Roeselare verdient wat ons betreft de grootste onderscheiding. Woensdagavond liet de West-Vlaamse ploeg een negende overwinning op rij noteren. De ongeslagen status in de ‘Lotto Volley League’ blijft overeind. Het kalenderjaar 2022 is perfect afgesloten, want ondertussen veroverde het Knackteam een ticket voor de bekerfinale en is de ploeg van coach Vanmedegael nog in de running in de Champions League.

Geen kus van de juffrouw, zoals vroeger wel eens grappend verteld werd. Dat mag niet meer. Maar wel een bank vooruit en ongetwijfeld een waarderend schouderklopje van de nieuwe voorzitter Rik Vervisch, die de fakkel overneemt van Francis De Nolf. Knack Roeselare was met tien spelers afgereisd naar Achel en zette alweer een mooie teamprestatie neer. De vijfde 0-3-overwinning zonder setverlies op rij in de Belgische competitie, cijfers zeggen soms meer dan woorden.

 

Beste seizoen

Pieter Coolman en Stijn D’Hulst mochten even genieten vanuit de huppelhoek in het Achelse sportcentrum ‘De Koekoek’. “Geen probleem”, laat Pieter Coolman weten. “We zijn een team, er kunnen er maar zes spelen. Bij ons ligt de kwaliteit hoog. Het is een luxe dat we iedereen kunnen opstellen. Zelfs de afwezigheid van Pablo Koukartsev (terwijl u dit leest is de Argentijnse hoofdaanvaller misschien papa geworden, red.) en Seppe Rotty (polsblessure, red.) konden we zonder problemen opvangen.”

 

“Nu volgt een korte winterstop”, merkt de middenspeler op. “Maar het kriebelt al voor 2023. Er staat nog een rekening open tegen Volley Tours. In januari willen we ons beste niveau tonen tegen de Franse ploeg en dan is alles nog mogelijk: een tweede plaats in onze CL-poule of misschien kunnen we als ‘beste derde’ verder doorstoten in de Champions League. Over de wedstrijd tegen Civitanova moeten we nu nog niet speculeren.”

 

“Ik voel me goed, ik ben misschien volop bezig aan één van mijn betere seizoenen uit mijn carrière”, glimlacht Pieter Coolman. “Een combinatie van fitheid en ervaring, zeker? Mijn knie protesteert niet meer. En zo kan ik ook vlot achter mijn zoontje Cyriel lopen. Die zet zijn eerste stapjes en hij vertelt zijn eerste woordjes. Zalig.”

Walter Vereeck - het laatste nieuws 22/12/2022 28/12/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.