Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Ex-Knack Roeselare speler Sergiu Stancu wordt bondscoach van Roemenië

Het doet altijd deugd aan het Knack-hart als je ziet dat spelers, nadat ze Knack Roeselare verlaten hebben, nog een mooie carrière uitbouwen. Eén van hen, de Roemeen Sergiu Stancu, is sedert vorige week bondscoach van zijn land geworden.

Niet alleen de Knack-fans, maar ook menig Belgisch volleyballiefhebber zullen zich de rijzige (204 cm), immer aimabele middenman ongetwijfeld herinneren. Knack Roeselare was niet zijn eerste Belgische club. Met Rembert Torhout (waar is de tijd van die memorabele burenderby’s) kwam hij in het vizier van de Roeselaarse Sportieve Cel en toenmalig voorzitter Blauwblomme. Zijn tweejarig verblijf bij het toenmalige Knack Randstad Roeselare (2004-2005 en 2005-2006) werd een groot succes: in beide seizoenen behaalden de blauwhemden telkens de triple: kampioen, beker en supercup. Hij speelde er samen met o.a. Ivan “Bomba” Marquez, Ivan Contreras, Frank Depestele, Benjamin Hardy en Manu Callebert, onder de hoede van trainer-coach Dominique Baeyens.

Na zijn Roeselaarse passage begon Sergiu aan een Europese omzwerving die hem via de Franse (Tours VB), Italiaanse (Stamplast Martina Franca en Yoga Forli), Griekse (Iraklis Thessaloniki) en Spaanse (Club Voleibol 7 Islas) competitie in het seizoen 2011-2012 opnieuw naar Roeselare bracht. Deze maal met minder succes. Ondanks de aanwezigheid van de jonge supertalenten Hendrik Tuerlinckx, Sam Deroo en Stijn D’Hulst kon Knack Roeselare dat seizoen geen prijzen pakken. Na het seizoen keerde Sergiu terug naar zijn geboorteland om er nog drie jaar bij Tomis Constanta te spelen. In dat laatste seizoen 2014-2015 keerde hij met de Roemeense kampioenenploeg nog éénmaal terug naar Schiervelde in het kader van de Champions League.

Nadat hij zijn spelersschoenen aan de haak hing begon Sergiu gestaag een succesvolle trainerscarrière op te bouwen: Tricolorul LMV Ploiesti, PAOK Thessaloniki en Arcada Galati. Met dit laatste team werd hij vorig seizoen Roemeens kampioen. En nu dus Roemeens bondscoach.

Noroc Sergiu!

GDI 26/05/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.