Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Europese clash tussen bekerwinnaars

Dinsdag is Knack Volley gastheer voor Bluenergy Daiko Volley Piacenza in het kader van de heenwedstrijd van de halve finale van de Europese CEV Cup. Piacenza is een ronkende naam in het Italiaanse en Europese volleybalwereldje.

La Gas Sales Bluenergy Piacenza celebra la vittoria della Coppa Italia 2023, dopo il 3-0 in finale sull'Itas Trentino

foto Eurosport.it

Wie denkt dat het in Italië alleen maar Civitanova en Perugia zijn, met daarachter de grote leegte: think again! Teams als Modena, Trentino en Piacenza mogen dan wel geen slokoppen zijn wat titels en bekers betreft, ze strijden elk jaar wel mee voor de prijzen. Beste bewijs: in hetzelfde weekend dat Knack Volley het Sportpaleis en de beker veroverde, haalde ook Piacenza de Coppa d’Italia binnen. Op een indrukwekkende manier dan nog: droge 3-0 winst in de halve finale tegen het tot dan nog ongeslagen Perugia en een nog drogere 3-0 in de finale tegen Trentino. Asjeblief!

Verkijk je vooral niet op het feit dat Piacenza op dit moment “slechts” zesde staat in de Serie A. Ze hadden met nogal wat blessureleed af te rekenen. Maar ondertussen zijn ze onder stoom en als je hun spelerslijst bekijkt, dan moet je toch wel even slikken. Met de Fransman Antoine Brizard hebben ze een Olympisch kampioen als setter. Hij werd vorig jaar nog uitgeroepen tot beste setter van de Serie A. De hoeken kleuren Braziliaans met Ricardo Lucarelli en Yoandy Leal. Beide heren hebben in hun carrière ondertussen zowat alles gewonnen wat er te winnen valt. Beiden ex-Civitanova en Leal vorig jaar uitgeroepen tot beste hoekspeler op het wereldkampioenschap. In het midden zien we ook een oud-Civitanova bekende:  de kale reus Robertlandy Simon, 208 cm voor 114 kg, al sukkelt de Cubaan met de rug en is hij onzeker voor het duel in Roeselare. En dan hebben we het nog niet over hoofdaanvaller Yuri Romano… Leuk detail voor de insiders: op de hoek hebben ze een aanstormend talent dat luistert naar de naam Francesco Recine. Zoon van… Stefano Recine. We kennen deze immer minzame en charmante oud-topspeler vooral als voormalig manager van eerst Macerata, later Civitanova,  en Perugia. Momenteel in hij manager van het Italiaanse nationale damesteam. Hij was een altijd graag gezien gast in de Tomabelhal. Wie weet ook nu een blij weerzien.

Is Knack Volley dan kansloos? Uiteraard niet. Het zal vooral nodig zijn het servicegeweld van de Italianen onder controle te krijgen en zelf met de eigen service de opbouw van de tegenstrever te verstoren.  Maar dat is natuurlijk een open deur intrappen! Coach Vanmedegael zal nog wel een tactisch plan uit zijn mouw schudden. Misschien nog het allerbelangrijkste: hopelijk is de ziekenboeg tegen dan leeg. De blauwhemden beschikken over genoeg wapens om gelijk wie in de problemen te brengen. Reken daar nog een extra wapen bij dat we in het Sportpaleis alweer konden ervaren: de indrukwekkende Blue Wall.  Met die steun er bovenop: laat de Piacenza maar komen!

Alweer een knal-affiche dus in de Tomabelhal. En zelfs al ben je geen Blue Wall-er, maar een Green Wall-er of gewoon een volleyballiefhebber: mis dit avondje topvolleybal niet. We krijgen niet zo vaak de kans. In de Tomabelhal kan het behoorlijk spoken op een Europese avond. Kom meegenieten!

Genieten kun je ook met de ‘Knack-burger italian style’ die voor aanvang van de wedstrijd te krijgen zal zijn in ’t Smulhoekje.

Opgepast: de wedstrijd op dinsdag 7 maart vangt uitzonderlijk aan om 20.15u! Tickets via https://knackvolley.be/tickets/

Voor de abonnees: deze Europese halve finale zit niet in je abonnement. Heb je daarvoor nog geen contact opgenomen met Knack Volley bel dan als de bliksem naar 051 23 89 35. Anders staat je seat als vrij in het ticketsysteem.

GDI 04/03/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.