Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Europees naar Limburg!

We zullen de Antwerpenaren toch nog moeten gelijk geven: West-Vlaanderen en Limburg, dat is het buitenland. Straks komen we Europees oog in oog te staan met onze eeuwige rivalen/vrienden/concullega’s uit Maaseik.

De teams strijden dan om een plaats in de halve finale van CEV-cup. Zoals elke ronde in de CEV-cup wordt deze kwartfinale gespeeld volgens de knock out-formule: een heen- en een terugwedstrijd, met een eventuele golden set bij gelijkheid van punten.

Die data liggen al vast:  woensdag 8 februari in de Tomabelhal en woensdag 15 februari in de Steengoed Arena. Hou echter wel een slag om de arm: Europees kan er altijd een dag vooruit of achteruit geschoven worden. Om het plaatje helemaal te vervolledigen spelen we in het weekend tussen beide Europese wedstrijden in ook nog eens tegen elkaar in Maaseik in de Lotto Volley League!

De scouters en coaches van beide teams zullen er niet om malen: scouting- en voorbereidingsgegevens genoeg. Tactische variaties ook wellicht. Ook de Europese organisatoren van beide clubs zullen in hun handen wrijven: een meer gemakkelijke Europese reis zal je niet vinden. Het moeilijkste zal nog zijn om twee Belgische vlaggen te vinden om aan het plafond te hangen.  Zelfs bij de penningmeesters zal er een lachje afkunnen, want ik denk niet dat vliegen van Oostende naar Eindhoven een optie is. Misschien moeten we CEV meteen ook maar vragen Belgische officials aan te duiden. Volley Belgium mag zich ook verheugen: alvast één Belgisch team in de halve finale van een Europese competitie! En de supporters: die moeten zelfs geen vrijaf nemen om deze Europese wedstrijden bij te wonen Kortom: iedereen tevreden, toch?

Waarom wringt het dan een beetje? Omdat het weer tegen Maaseik is? Omdat, ondanks het Antwerpse statement, Europees volleyballen eigenlijk over de echte landsgrenzen dient te gebeuren?

Maar het is wat het is. Trouwens, het was ooit nog straffer dan driemaal in zeven of acht dagen tegen dezelfde ploeg spelen. In een ver verleden speelde Knack Volley ooit 5(!) maal in nauwelijks meer dan een maand tegen Halen: twee maal in de CEV-cup, twee maal in de halve finale van de Belgische beker en één maal in de competitie. Halen, jawel ook een Limburgse ploeg.

Als het een voorteken mag zijn: we wonnen ze alle vijf!

 

GDI 26/01/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.