Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Europejska stacja końcowa w Polsce

Vroeger dan gehoopt zit dit seizoen het Europese avontuur van Knack Volley er op. We laten iedereen de vrijheid dit te beoordelen naar eigen goeddunken.

De reflecties die we bij deze uitschakeling maken zijn meervoudig. Te beginnen met de loodzware poule die de lottrekking ons voorschotelde. We durven te stellen dat in een andere poule de kwalificatie een stuk eenvoudiger was geweest. De drie weliswaar verloren vijfsetters illustreren dat het team zeker de evenknie was van zijn opponenten. Zelfs in de eerste met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen het autoritaire Ziraat Ankara lagen er kansen. Enkel tegen Olympiacos Piraeus, eind december, gaven onze boys even ‘niet thuis’. Maar zoals collega GDI pleegt te zeggen ‘close but no cigar’ en dus rest er zelfs met zes punten, maar slechts één overwinning, deze keer geen CEV-vangnet.

Tegen de gestalterijke Polen koos Stijn D’Hulst er resoluut voor zijn hoeken aan te spelen. En dit lukte wonderwel want Knack Volley kwam in de eerste twee sets niet echt onder druk te staan. Ook de service draaide als een tiereliere met negen aces in de eerste twee sets. Uiteraard tellen de drie kunststukjes van Seppe Rotty op het einde van set twee hiervoor mee waardoor een 19-21 kon verzilverd worden en de bordjes plots 0-2 wezen: 22-25, 19-25.

Bleven de thuisaanvallers tot dan toe nogal onzichtbaar dan verschenen ze plots wel aan de horizon. Łukasz KACZMAREK, Cristian-Daniel CHITIGOI en vooral Bartosz BEDNORZ ontbonden hun duivels en krikten gaandeweg hun niveau en puntenaantal schrikbarend omhoog. Tot 25-25 in set drie bleef de poort naar de top twaalf in de Champions League open staan. Helaas liep Seppe Rotty (31 punten) op een monsterblock wat de Polen setwinst gaf met het kleinste verschil: 27-25. Achteraf zou blijken dat dit het kantelpunt was in dit duel.

Het verhaal in set vier werd snel geschreven (25-16) zodat andermaal een decider zijn naam eer moest aandoen. Waar tegen Volley Haasrode Leuven deze succesrijk werd afgewerkt kon Knack Volley het dit seizoen Europees niet tot een goed einde brengen en werd de uitschakeling een feit: 15-12.

Veel tijd om te treuren is er niet want aanstaande zaterdag wacht een verraderijke trip naar Achel. En uiteraard zit iedereen al wat met de Bekerfinale in het achterhoofd. Om niet te zeggen dat ze een vijftien kilometer verder, aan de grens met Frankrijk, deze datum in het supervet omcirkeld hebben en plannen smeden. Welk wit konijn zal Frank Depestele uit zijn hoed proberen te toveren? Krijgen we een vroegtijdig heroptreden van Basile Dermaux misschien? Alles is mogelijk, zeker in een Bekerfinale!

 

DeePee 18/01/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.