Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Euromillions Cup 2021-2022 overzicht achtste finales

Het zwaartepunt van de achtste finales in de Euromillions Cup situeerde zich op zondag met vier duels. Op zaterdagavond werden drie partijen afgewerkt met Decospan Menen tegen VBC Waremme en Lindemans Aalst dat VT Marke-Webis Wevelgem op bezoek kreeg. Tectum Achel kon dan weer op bezoek bij VC Syneton Klein Brabant Puurs. De laatste partij tussen Axis Guibertin en Caruur Gent staat pas voor woensdag op de planning.

De buren van Menen zorgden voor een uitvoerig verslag dat je kunt nalezen op https://www.volleymenen.be/nl/decospan-a/nieuws/du-pain-sur-la-planche-7109/ . Wie de live-uitzending volgde kon zien dat Waremme de beste start nam (5-8). Maar Decospan kon daar een vijf op een rij tegenover stellen naar 12-10. Het team van Sacha Koulberg liet zich niet naar de slachtbank leiden en nam weer het commando over onder impuls van een indrukwekkende Edson Felicissimo, die zich met zijn 31 punten tot puntenveelvraat zou kronen op het einde van de wedstrijd : 16-18. Enkele servicemissers braken de bezoekers zuur op en ze moesten bij de golden points alsnog setwinst uit handen geven : 25-21. De blitzstart van Decospan Menen in set twee bleef nazinderen en met de vingers in de neus werd ook set twee door de mannen van Frank Depestele binnen gehaald : 7-2, 15-7, 20-11, 25-19. Met zijn negen punten (89%!) in set drie was de bezoekende Braziliaanse hoofdaanvaller outstanding en enkel Seppe Rotty kon met vijf eenheden iets in de buurt blijven. Tot 6-7 bleef de schade beperkt maar drie opeenvolgende missers van Lou Kindt (één op service, twee aanvallend) deden het verschil tot vier punten oplopen. Seppe Rotty scoorde en plaatste een muur : 10-8. Ook later bleef hij de hoop levendig houden: 16-17 en 17-18. Maar bij de laatste zeven eigen punten door de bezoekers waren er zes van Braziliaanse makelij zodat Waremme zeker niet onverdiend de set met 22-25 won. Een ace van Jelle Sinnesael voor 12-7 leek , in set vier, Decospan op weg te zetten naar kwalificatie. Maar dan kwam bij VBC Waremme zowat iedereen tot scoren en werd het toch wel eventjes in de haren krabben in Vauban : 17-19. Bij 24-23 miste de puntenkampioen Edson Feliciissimo echter zijn service en konden de thuissupporters veelvuldig op de trom slaan voor de behaalde kwartfinale.

Lindemans Aalst kreeg VT Marke-Webis Wevelgem op bezoek en had, te oordelen aan de setstanden, weinig moeite : 25-17, 25-18, 25-20. Coach Johan Devoghel kon zich zelfs de luxe permitteren enkele basisspelers in de huppelhoek te houden. Zo kreeg de amper 19-jarige hoofdaanvaller Renars-Pauls Jansons de kans zich te bewijzen en hij deed dit, op basis van de luttele informatie die we konden strikken, blijkbaar met verve : 17 aanvallende punten en 5 bloks. In set één hielden de bezoekers stand tot 10-9 maar met drie punten op een rij werd een kloof geslagen die het team van Lander Vandecaveye niet meer dicht gereden kreeg. Hoewel Thomas Vandenberghe met vier punten zijn best deed kwam setwinst voor de Ajuinen niet meer in gevaar. In set twee werd het verschil nog vroeger gemaakt (5-2, 11-7, 13-8). Toch bleven de West-Vlamingen moedig strijden in set drie, hoewel zich aanvankelijk een copy/paste van set twee leek af te spelen : 5-2, 9-5. VT Marke-Webis Wevelgem kwam een eerste keer weer in de set met drie scores op een rij : 9-8. Lindemans Aalst duwde even door naar 14-9, doch de bezoekers braken niet en een nieuwe remonte bracht hen in het zog : 16-15. Ondanks een noodingreep bij 18-15 konden ze niet beletten dat ze de rol andermaal moesten lossen (20-15, 22-16). Op routine werd set drie binnen gehaald evenals de kwalificatie voor Lindemans Aalst. In de kwartfinale wacht hen een zwaardere tegenstander in de hoedanigheid van Greenyard Maaseik dat de maat nam van Hellvoc Hemiksem-Schelle. We moeten het stellen zonder statistieken en relevant matchcommentaar en dus kunnen we alleen maar bewonderend vaststellen dat de thuisploeg van coach Alain Dardenne set drie binnenhaalde met 25-22 tegen een Europese grootheid. Maar dan liet het nummer twee in Belgiê er verder geen gras meer over groeien : 16-25.

Haasrode Leuven trok weliswaar niet ongerust maar wel alert naar Interfreight Antwerpen. Meer dan de setstanden kunnen we de lezer helaas niet meegeven : 22-25, 19-25, 18-25 en dat Hendrik nog niet aan spelen toe was. In de volgende ronde hebben ze zonder twijfel een makkelijker klus af te werken tegen VBC Waremme B (inderdaad B) dat met 3-1 overtuigend won van VT Safesign Hasselt : 25-16, 25-22, 23-25, 25-18.

Geen verrassingen dus in deze ronde tenzij Guibertin er woensdag, tegen de verwachtingen in, zou in slagen Caruur Gent te vloeren. Maar daar zouden we ons geld niet op inzetten.

De kwartfinales (in één beslissende wedstijd) bieden alvast twee uitermate interessante affiches met Lindemans Aalst tegen Greenyard Maaseik en vanzelfsprekend ook Knack Volley Roeselare tegen Decospan Menen. Uitsluitsel wie doorgaat en wie sneuvelt volgt nog in deze maand november. Voor de Knack Volley-supporters : blokkeer alvast woensdag 24 november om 20.30u.

DeePee 03/11/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.