Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Efcharistó Andreas!

Met al de (terechte) belangstelling voor het vaarwel aan onze captain Hendrik Tuerlinckx raakt een ander afscheid misschien wat ondergesneeuwd. Ook Andreas Fragkos heeft immers zijn donkerblauwe outfit definitief ingeleverd. De wegen van Knack Volley en Andreas gaan dus na twee seizoenen uiteen.

Op zoek naar een ervaren vervanger voor golden boy Ruben Van Hirtum kwam de Griekse dubbele meter in het vizier van coach Steven Vanmedegael en de Roeselaarse Sportieve Cel tijdens de Champions League campagne van 2018-2019. In de dubbele confrontatie met United Volleys Frankfurt, had Knack Volley een kwaaie klant aan de Griekse international. Toen na even polsen bij Eemi Tervaportti, waarmee hij in Olympiacos Piraeus had samen gespeeld, er ook van die kant alleen maar lovende woorden kwamen, was een deal snel gemaakt.

Andreas zou niet ontgoochelen. Op en top professional, altijd bereid om hard te werken en zich blijvend te verbeteren, bleek hij ook voor het moraal van de ploeg een belangrijke schakel. Met zijn droge humor en practical jokes, naast zijn onmiskenbare volleybalkwaliteiten, was hij een zegen voor het team, in het bijzonder voor youngster Mathijs Desmet. Dat hij in de finalewedstrijden plaats moest maken voor het jonge geweld had geen enkele invloed op zijn functioneren binnen het team. An officer and a gentleman, die naadloos paste in het blauwe DNA van de club.

Hij zou ongetwijfeld een publiekslieveling zijn geworden mocht er niet dat vervloekte virus geweest zijn. Het is ook onrechtstreeks datzelfde virus dat één van de redenen is voor zijn afscheid. Omwille van de reisbeperkingen heeft hij dit jaar zijn echtgenote Maria en zijn vorig jaar geboren zoon Orestis, nauwelijks gezien. Voor familieman Andreas geen evidentie. Daarom was het zijn wens om opnieuw in Griekenland te spelen. Familieclub Knack Volley zwaait Andreas met een warm hart uit en wenst hem en zijn gezin het allerbeste.

Efcharistó Andreas!

GDI 20/04/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.