Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Een verraderlijke uitstap richting Achel

Na twee Europese opdrachten buitenshuis, met de nodige reisvermoeidheid in het lichaam, is het nu volle focus richting Bekerfinale met als tussenstops drie duels in de Lotto Volley League.

De eerste halte situeert zich in zaal Koekoek, de thuishaven van Tectum Achel dat gedurende de Kerstbreak zijn hoofdaanvaller, Alexandru Rata, kwijt raakte aan een Russische grootmacht. Of Zenith St Petersburg de verschuldigde financiële compensatie in roebels, dollars of gas zal vereffenen is niet duidelijk en ook het tijdstip staat nog met een vraagteken. Het pleit voor het Limburgse bestuur dat ze hun vertrouwen stellen in de aanwezige jonge spelers met Jippe Schroeven voorop.

Echter, dat het team van coach Jan Vanvenckenray deze uppercut met de glimlach zou verwerken door Volley Guibertin met een clean sheet over de taalgrens te sturen hadden weinigen verwacht. Ook wij keken met verbazing naar de bliksemstarts in de eerste twee sets. Serverend via Matous Drahanovsky maar vooral blockerend via Dion Verweij en met een secure verdediging van de ons onbekende libero Damien Bouvier kon setter Mario Schmidgall vol vertrouwen beroep doen op (terug uit blessure) Max Staples (16 punten aan 62%) en de jonge Jippe Schroeven (13 punten aan 58%). De setstanden spraken dan ook boekdelen (25-17 en 25-16).

Maar in set drie leken de Achelaars bij 18-22 toch het onderspit te moeten delven. Een aanvallend punt van Dion Verweij maar vooral vier opeenvolgende aces van opnieuw Matous Drahanovsky (met enkele beauties) later zag de wereld er totaal anders uit: 23-22. Twee blocks van respectievelijk Dion Verweij en Max Staples legden de eindstand vast: 27-25.

Wie dus bij de bookmakers een gokje waagde op de mannen in het groen zal met plezier deze wedstrijd herbekijken en zijn winst natellen.

Zonder enige twijfel zullen ze ook bij Knack Volley diezelfde wedstrijd, en meerdere andere duels, nog wel eens onder een vergrootglas leggen. De boodschap is ‘tenen uitkuisen’ voor de Landskampioen om zijn goede uitgangspositie niet prijs te geven.

Doch al wat hierboven te lezen staat, dateert van voor het duel tegen VBC Waremme waar het vele goeds niet kon bevestigd worden en Tectum Achel tegen een pijnlijke 3-1 aanliep. We zijn dan ook benieuwd welke gedaante Tectum Achel aanstaande zaterdag zal vertonen.

Ook Volleymagazine had heel recent ruime aandacht voor de club uit Noord-Limburg: https://volleymagazine.be/2024/01/16/ben-schuurmans-tectum-achel-graag-snel-eerste-spadesteek-voor-topsporthal/ . Een artikel dat, zoals steeds, het lezen waard is.

DeePee 18/01/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.