Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Een ‘stille’ clasico in een lege Lotto Arena

Wat de voorbije vijf jaar steeds dé hoogdag was voor de Knack Volley supporters zal er zondag, jammer genoeg, volledig anders uit zien. De bekerfinale in Antwerpen, die jaarlijks garant stond voor een indrukwekkende ‘Blue Wall’ die het Knack Volley team naar vijf opeenvolgende overwinningen stuwde, zal zonder publiek worden gespeeld. De spelers zijn het ondertussen al wat gewend maar leuk is anders. Op de affiche staat de zoveelste clasico tussen Roeselare en Maaseik, die steeds bol staat vol spanning en heroïek of drama naargelang het kamp waarin men zich na de wedstrijd bevindt.

Beide teams speelden dit seizoen in de reguliere competitie reeds tweemaal tegen elkaar. Knack Volley won eind oktober in de Tomabelhal met 3-2 van Maaseik dat net uit een moeilijke periode met coronabesmettingen en blessureleed kwam. Greenyard Maaseik won halfweg januari thuis met 3-1, in een periode dat corona de kop opstak bij de bezoekers. Welk team kon zich het best voorbereiden op de komende clasico? Greenyard Maaseik speelde zijn laatste officiële match op 6 februari (2-3 bekerwinst bij Lindemans Aalst) en kon zich zo twee weken lang focussen op de bekerfinale. Knack  Roeselare speelde vorige week drie zware Champions League matchen in Modena en moest zondag laatst nog een inhaalwedstrijd afwerken, ook toevallig tegen Lindemans Aalst (3-0 winst). Welk team puurt hier welk voordeel uit? Het is koffiedik kijken. De bekerfinale wordt op neutraal terrein gespeeld. De vorm van de dag zal dus het verschil moeten maken. We zijn benieuwd en zullen zoals zoveel volleybalsupporters nagelbijtend de wedstrijd volgen op het puntje van onze stoel. Vanaf 13.35u afstemmen op Sporza op zondag bij één, net na het middagjournaal.

eejo 19/02/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.