Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Een nieuwe clean sheet en zestien op zestien

Met het oog op de Bekerfinale schonk coach Steven Vanmedegael, zoals verwacht, meerdere titularissen wat rust. Zo kregen we opnieuw Sander Depovere aan de pass en Michiel Ahyi als hoofdaanvaller. Maicon Leite nam de plaats in van Pieter Coolman en de heroptredende Seppe Rotty verving Matthijs Verhanneman. Tot grote verbazing van de lokale commentatoren verdween Seppe Rotty bij 3-3 naar de huppelhoek en kwam zowaar ene Pieter Coolman als receptie-hoekaanvaller tevoorschijn. Dit deed een collega in de pen kruipen om ons via messenger te vragen of hij binnenkort Stijn D’Hulst als middeman zou zien? Bij Knack Volley waren er echter geen verbaasde blikken zodat duidelijk werd dat dit in het scenario stond. Bij 13-19 voltrok zich een omgekeerde beweging en deze wissels zouden zich in de volgende twee wissels herhalen. Pierre Perin deed bij VBC Waremme wat hij kon (vijf punten in set één) maar ondanks drie aces was de thuisploeg niet in staat de leider in de Lotto Volley League te bedreigen. Een servicemisser van Kalle Madsen beëindigde het eerste hoofdstuk (19-25).

De twintigjarige Deen deed nadien stukken beter en met twee aces bracht hij zijn team na een 3-6 achterstand terug in de set (6-6). De Wawa’s konden aanklampen tot 12-14 maar drie blocks op een rij  brachten Knack Volley op een comfortabele 13-18 voorsprong. Coach Frédéric Servotte riep setter Lienert Cosemans en opposite Roman Abinet langs de kant en bracht in hun plaats Tijl Van Looveren en Jippe Schroeven tussen de lijnen. Deze wissels rendeerden quasi direct want VBC Waremme knaagde punt voor punt aan zijn achterstand tot 19-21. Een winnend block van Seppe Rotty gevolgd door een ace van Märt Tammearu voorkwamen echter een spannend einde van de set en opnieuw was het Kalle Madsen die met een opslagfout de tweede set afsloot: 20-25.

Set drie begon met twee aces van Seppe Rotty maar toch kon VBC Waremme wat later voor het eerst op voorsprong komen (4-3). Tot een tussenstand van 7-6 kon het deze minimale voorsprong behouden maar Knack Volley plaatste één van zijn gekende démarrages en liet het nummer negen van het klassement genadeloos achter zich (7-12). De schade voor de thuisploeg bleef oplopen (10-18) en finaal moest het in deze derde set een 14-25 slikken.

Al bij al dus voor Knack Volley een nieuwe overwinning op spaarmodus en met Michiel Ahyi als Star of the Game.

Hou deze week de website in de gaten….we doen ons best om iedereen in de juiste bekermodus te brengen en we hopen in een volgend wedstrijdverslag de superlatieven te mogen bovenhalen.

Foto’s Jan Vanmedegael

Knack Roeselare regulier kampioen zonder nederlaag na makkelijke zege bij Waremme