Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Een maatje te groot

Album 74 van Jommeke onthult dat Jeremias Gobelijn, beter bekend als Professor Gobelijn, jarig is op 25 augustus. Een jaartal wordt echter niet verklapt zodat we er het raden naar hebben hoe oud de erudiete man in 2021 is. In de ‘Purpere Pillen’ vernemen we dat hij amper 1,37 meter groot is. Maar voor dit verslag gaat onze interesse vooral uit naar de schoenmaat van de uitvinder van de vliegende bol, de plastieken walvis, een serum om apen verstandiger te maken… en nog zoveel meer. Deze maat lezen we in het 261ste stripverhaal van Jommeke : “De recordjagers’. Het is een verhaal over de poging om in het Guiness World Records boek te komen. Na veel avonturen slagen ze daarin en ondermeer de schoenmaat 59 van de Professor wordt ook als wereldrecord erkend.

Nu hebben volleybalspelers een wellicht méér dan gemiddelde schoenmaat, wat zeker positief zal bijdragen tot het afstootoppervlakte bij het opspringen om reikwijdtes die ver boven de drie meter te halen. Osmany Juantorena raakt tot 360 cm voor zijn smash en 340 cm voor het blok, Yoandy Leal Hidalgo (van Leo Shoes Modena) overtroeft hem echter op dat vlak met 371 cm en 348 cm. In de Belgische competitie komen de beteren aardig in de nabijheid van Osmany Juantorena. Over hun schoenmaat bestaan er echter geen statistieken. Maar geen van hen raakt, qua schoenmaat, in de nabijheid van de Professor, die echter zijn lengte niet mee heeft om zelfs ook maar als libero enige kans te maken. Het complete plaatje telt dus om uit te maken wie een maatje te groot is voor wie.

Dat was ook de opdracht van zowel VBC Waremme als Knack Volley. Uitgaan van de eigen kracht, middelen en talenten om de overwinning binnen te halen. Geen Lienert Cosemans en Vianney Vandooren te bespeuren bij VBC Waremme en dit, volgens l’Avenir, nog voor enige tijd. Sander Depovere en Filip Gavenda kregen, om diverse redenen, rust bij Knack Volley en Mathijs Desmet bleef in trainingspak. Dit gaf, onder leiding van scheidsrechter Koen Luts, als startopstellingen : Francisco Abreu Lopez, Samuel Fafchamps, Robbe Van Loon, Roman Abinet, Edson Felicissimo, Juho Kaunisto en libero Thibault Detandt tegen Stijn D’Hulst, Pieter Coolman, Michiel Ahyi, Matthijs Verhanneman, Märt Tammearu, Arno Van de Velde en libero Dennis Deroey.

In set één scoorden beide ploegen elk 15 punten maar de thuisploeg stapelde zes opslagmissers op elkaar en kende een barslecht moment na 13-12 (via Edson Felecissimo). Het begon met een netservice van Samuel Fafchamps en achtereenvolgens gingen ook Roman Abinet, Robbe Van Loon en opnieuw Samuel Fafchamps aanvallend de mist in: 13-16. De logische time-out bracht voor de Wawa’s helaas geen beterschap: een driemansblok op Edson Felicissimo, een netoverschrijding van Abreu Lopez en een winnend netduwduel van Matthijs Verhanneman gaven Knack Volley een comfortabele 13-19 voorsprong. Set gespeeld leek het maar VBC Waremme versaagde niet, kon nog dreigen tot 21-23 maar een bovenste-vingers-kootjesbal van Arno Van de Velde was er uiteindelijk teveel aan: 21-25.

In set twee werden de aces evenredig verdeeld: elk twee stuks. Tot 17-19 (via 7-6, 7-9, 14-12) bleef het verschil tot maximaal twee eenheden beperkt. Maar Michiel Ahyi deed er in zijn eentje een blok bij: 18-21. Hij bleef ook alert voor een rebound (18-22) en een blok-outaanval (19-23). Toch naderde VBC Waremme nog tot 22-23 maar de laatste service van Juho Kaunisto raakte niet aan de overkant: 23-25. Zonder polyfonisch perfect en overtuigend te spelen was er op de 0-2 voorsprong voor Knack Volley weinig aan te merken.

Het resultaat was dus dat het team van coach Sacha Koulberg tegen Knack Volley nog steeds geen set won maar ze bleven er wel voor gaan: 8-5 (via Edson Felicissimo). Als Arno Van de Velde echter recepties neemt en scoort slaat het alarm op rood bij de tegenstander: 10-10. Met het volgende blok van Arno kwam Knack Volley zelfs op voorsprong. Märt Tammearu deed ook een stevige duit in het zakje (14-15 en 14-16) en zat reeds in de dubbele cijfers bij een 18-19 stand. Er volgde vervolgens nog een blok van Matthijs Verhanneman, een time-out voor VBC Waremme, tweemaal Pieter Coolman (een blok en een aanval) en tenslotte kapitein Matthijs Verhanneman die zorgde voor het wedstrijdpunt: 20-24. De laatste noot was voor Pieter Coolman: 21-25. Zo kregen we een duidelijk antwoord op de vraag wie een maatje te groot was.

Michiel Ahyi werd topscorer met 13 aanvallende punten (65%) en twee bloks. Hij werd hierin gevolgd door Märt Tammearu met 12 aanvallende punten (67%). Het trio Kaunisto-Felecissimo-Abinet zorgde respectievelijk voor 13, 12 en 11 punten maar hun percentages lagen beduidend lager (58% – 44% – 38%). Zo blijft Knack Volley met het maximum van de punten aan de leiding maar het zal komende zondag (om 15u in de Tomabelhal) stevig uit de pijp moeten komen om tegen Lindemans Aalst het perfecte rapport te behouden.

Matchreport Waremme – Knack Volley Roeselare

Foto’s van Jan Vanmedegael

Brilsmurf 15/11/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.