Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Een impressionant Knack Volley maakt Grieks brandhout

In deze wedstrijd, die toch al een beetje van moetens was, gingen de Grieken met sterk serveerwerk het best van start. Met zijn enige ace van de match maakte Rafail Koumentakis er zelfs 8-5 van. Maar inmiddels was onze opposite en latere MVP, Seppe Rotty, onder stoom gekomen en hij zorgde voor de 9-8. Matthijs Verhanneman liet de thuisploeg een koekje van eigen deeg proeven zodat ze wat tijd nodig hadden om, onder het opslagwerk van onze kapitein, van parkeerplaats nummer negen weg te raken. Na zijn eerste ace (9-10) deed Matthijs er voor de 9-13 nog eentje bij. Geen van beide setters had bij de 12-16 reeds aanvallend beroep gedaan op zijn middencompartiment.

Alweer Seppe Rotty zorgde in deze set voor een maximale voorsprong (14-20) maar de ploeg van Daniël Castellani vocht terug. Niet via hun gevreesde opposite Tomcek Stern maar wel dankzij de markante Salvador Hidalgo (17-19). Dan was het welletjes geweest  en onze MVP dikte zijn scorekaart aan met een aanvallende score (17-20), een block op Salvador Hidalgo (18-22) en plaatste eigenhandig het orgelpunt met een ace (19-25).

In set twee nam Knack Volley de betere start (2-5, 5-8) maar zag zijn tegenstander toch de leiding overnemen (11-10). De 18-20 tussenstand beloofde een spannend seteinde maar dan verkeek hoofdaanvaller Stern zich (19-22). Een freeball werd vakkundig afgestraft door Salvador Hidalgo (21-22) maar met twee aces van Seppe Rotty (20-24 en 20-25) maakte Knack Volley duidelijk dat het deze keer niet van plan was klassementspunten te laten liggen.

De geroemde Knack-machine draaide in de laatste set op volle toeren en maakte, zoals in de titel vermeld, brandhout van de thuisploeg. Gemekker, gezeur maar vooral eigen geklungel hielpen Olympiakos totaal niet. Getuige hiervan was de opstellingsfout die een comfortabele 5-12 voorsprong tot gevolg had. Na ace nummer zoveel (10-17) konden de rood-wit gestreepten iets van hun achterstand afknabbelen (14-19). Maar verder kwamen ze niet zodat we bij een 17-22 duidelijk de aanwezige Knack-supporters konden horen met ‘De Knack’. Ace nummer tien werd gesigneerd door Pieter Coolman (17-23) en na de pipe van Matthijs Verhanneman kon Henri Treial de eindstand vastleggen (19-25).

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231129_97382818

https://sporza.be/nl/2023/11/21/roeselare-maakt-weinig-woorden-vuil-aan-olympiakos-en-werkt-de-0-weg-in-de-cl-volleybal~1700556071617/

image1.jpeg Foto Gerdy Geleyn

Dat de ambiance er in Bistro Schiervelde er dik inzat valt moeiteloos te begrijpen.

 Foto Dries Eeckhout

Foto’s

We mogen terecht spreken over een duidelijke en oververdiende zege en deze houdt het ’team in blue’ dan ook in de running. In Ankara bewees het lokale Ziraat zijn sterkte door eerst 2-0 voorsprong te nemen tegen Kedzierzyn dankzij een bijwijlen onhoudbare Matt Anderson (26-24 en 25-22). De Poolse titelhouder stelde nog wel autoritair orde op zaken (18-25 en 19-25) maar moest in de belle al snel de rol lossen en incasseerde de nederlaag (15-12).

Met een bezoek aan de Tomabelhal in het verschiet op 13 december zal het team van coach Tuomas Sammelvuo zeker niets aan het toeval overlaten en supergeconcentreerd aan de service komen. Knack Volley van zijn kant is zich ten volle bewust van de aartsmoeilijke opdracht maar heeft al voor heter vuren gestaan. Het kan zich verder, met steun van zijn eigen Blue Wall, op weg helpen naar Europees overleven door punten te sprokkelen in deze clash. Dus alvast nu reeds een warme oproep aan alle supporters en Belgische volleyballiefhebbers.

 

 

DeePee 30/11/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.