Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Een hoopgevende start

Knack Volley startte op de eerste speeldag van het tweede tornooi in de groepsfase van de Champions League competitie met een degelijke prestatie tegen het Poolse Verva Warszawa. Alle teams, buiten het mathematisch uitgeschakelde Knack Volley, hebben nog uitzicht op een plaats in de volgende ronde, wat de opdracht van Roeselare niet gemakkelijker maakt. Roeselare won set 1 met 25-20 maar moest daarna in Warschau zijn meerdere erkennen (19-25, 20-25, 18-25). Receptioneel acteerde Knack Volley, zelfs onder de moordende opslagdruk, heel sterk (69% t.o.v. 57%). Blokkerend kon het zijn voet naast zijn tegenstrever zetten (8 blocks tegenover 9) maar aanvallend was het fysiek sterkere Poolse team, met wereldkampioenen Nowakowski en Kwolek in de basis, een stuk beter (44% t.o.v. 54%).

Met een gelijk opgaande score in het begin van set 1, dankzij een alerte Coolman door het midden (1-2 en 7-7), een sterke Verhanneman  via de pipe (2-3 en 3-4) en een flitsende Desmet op de hoek (6-7 en 8-8), bleef Knack Volley in het spoor van Warszawa. Meer zelfs, bij 11-10 kwam Knack Volley, via een halve ace van Mathijs Desmet, voor de eerste maal op voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Stijn D’Hulst, scorend met een tweedehandsbal (12-11), zocht meermaals Hendrik Tuerlinckx (13-11, 19-17)) op terwijl Rune Fasteland het slot van de set voor zijn rekening nam (22-18, 23-19 en een halve ace voor 24-19). Met een opslagmisser van Nowakowski werd set 1 na een sterke collectieve prestatie binnengehaald (25-20).

We noteerden in set 2 tot 13-13 eenzelfde spelbeeld als in set 1 waarbij het verschil nooit meer dan twee punten bedroeg. Bij Warschau had Bartosz Kwolek de plaats ingenomen van Artur Szalpuk (2 punten) en deze kloeke Poolse beer begon ondertussen warm te lopen (13 punten over 3 sets). Warschau liep uit tot 13-16 (eerste time-out Steven Vanmedegael) en 14-18 (tweede time-out) en de kloof was gemaakt. Met wissels aan de opslaglijn, Sander Depovere en Stijn van Schie, probeerde coach Vanmedegael het tij nog te keren maar de Polen gaven geen krimp. Mathijs Desmet zorgde nog voor 18-23 en 19-24 maar zijn daaropvolgende opslagservice stierf in het net (19-25).

Set 3 startte dramatisch voor Knack Volley. Een onduidelijke video-challenge werd eerst aan Roeselare, dan aan Warschau toegekend (0-2 i.p.v. 1-1), dadelijk gevolgd door een volgende verloren video-challenge (0-3). Knack Volley was even het noorden kwijt en Warszawa liep uit tot 1-7 (pipe Kwolek) en 2-9 (blok Superlak). Eerst Andreas Fragkos (voor Mathijs Desmet) gevolgd door de dubbele wissel Michiel Ahyi-Sander Depovere (voor Stijn D’Hulst-Hendrik Tuerlinckx) zorgden voor vers bloed en Knack Volley probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken. Receptioneel (86% positief) imponeerde Roeselare en aanvallend werd moedig teruggevochten: blok Sander Depovere (12-20), aanval Michiel Ahyi (13-21), halve ace en pipe-aanval Matthijs Verhanneman (14-21 en 16-21). Maar het verschil was te groot en de set eindigde met 20-25 voor Warszawa.

Tot 16-17 (time-out Anastasi) kon set 4, en bijgevolg ook de wedstrijd, nog alle kanten uit. Maar zowel Kowlek (aanval 16-18 en 17-22) als Nowakowski (blok 16-19 en 16-20) drukten even door en Warszawa haalde de set (18-25) en match binnen. Middenman Piotr Nowakowski werd topscorer met 18 punten terwijl ook Superlak (14 punten), Kwolek (13 punten) en Grobelny (11 punten) in de dubbele cijfers eindigden. Bij Knack Volley scoorden Matthijs Verhanneman en Rune Fasteland elk 13 punten.

Morgen, woensdag om 17.30u, neemt Knack Volley het op tegen Kuzbass Kemerovo dat op de openingsdag met 0-3 (22-25, 15-25, 21-25) onderuit ging tegen thuisploeg Leo Shoes Modena.