Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Een elfde voor Knack Volley

In de voorbeschouwing werd de vraag gesteld of het een eerste voor Decospan Menen zou worden of een elfde voor Knack Volley? Onder het oog van een vierhonderdtal aanwezigen werd het dankzij een 3-1 een elfde voor Knack Volley. dat hiermee voor een vier op een rij tekende.

Foto Knack Volley

Lees via onderstaande links alvast wat er in de media over geschreven werd.

https://sporza.be/nl/2023/10/10/menen-is-niet-opgewassen-tegen-roeselare-in-de-league-cup-volleybal~1696970229087/ 

https://kw.be/sport/volleybal/liga-a/roeselare-verslaat-menen-om-supercup-volley/ 

Knack Volley moest de klus klaren zonder zijn Red Dragons Stijn D’Hulst, Pieter Coolman en Seppe Rotty. Diego Gonzalez was wel van de partij maar kwam niet tussen de lijnen. Bij Decospan Menen was eenzelfde lot voorbehouden voor Seppe Van Hoyweghen.

De verrassing die Steven Vanmedegael uit zijn hoed toverde, althans voor zij die geen oefenwedstrijden gezien hadden, was de taak van hoofdaanvaller voor Jasper Wijkstra. Frank Depestele schonk hiervoor zijn vertrouwen aan de pas 18-jarige Eliot De Vleeschhauwer. Deze youngster kweet zich uitstekend van zijn taak met 14 punten aan 50%. De hoofdvogels werden qua punten wel afgeschoten door Jasper Wijkstra (21 punten aan een stevige 59%) en Marin Dukic (21 punten aan 46%).

Frank Depestele koos echter voor één van zijn ex-poulains als Star of the Game: Simon Plaskie. Simon was aanvallend beresterk en bevestigde hiermede zijn goede vorm: 17 punten aan een 68% en klopt hiermee stevig aan de deur van de starting seven. De plaatsjes als hoekaanvaller worden alvast weer duur dit seizoen.

Hoewel het eerste punt voor de bezoekers er kwam met een netrollertje van Marin Dukic was het Knack Volley dat het best uit de startblokken kwam. Lennert Van Elsen liet zich al snel opmerken met twee blocks en één score zodat Decospan Menen bij 7-3 al naar de time-out moest grijpen. Onder aanvoering van hun nieuwe sterkhouder Marin Dukic kon Menen de kloof bijna dichten (10-9) om vervolgens weer de rol te lossen met opnieuw twee blocks van Lennert Van Elsen en een score van kapitein Matthijs Verhanneman (14-10). De bezoekers konden toch hun voet naast deze van Knack Volley zetten (15-15) om toch weer als een jojo achteruit gestoten te worden door het duo Simon Plaskie-Jasper Wijkstra (18-15). De set leek gespeeld bij 22-16 en 23-17 maar sterk serveerwerk werd door Menen gekoppeld aan enkele dure missers bij Knack Volley zodat de set met het kleinste verschil beslecht moest worden door Matthijs Verhanneman (25-23).

Set twee werd in de aanvangsfase een doorslagje van set één met een snelle time-out voor Frank Depestele bij 6-2. Setter Sander Depovere deed in deze set veelvuldig beroep op zijn middencompartiment en onze grote mannen klaarden dit met een 100% succesratio. Terwijl Dennis Deroey voor de noodzakelijke opkuiswerken instond liet Sander zelfs een ace maar ook een aanvallende score op zijn scoutingsblad noteren. Met tussenstanden als 13-7, 17-12, 20-13 hield de Landskampioen en Bekerwinnaar een duidelijke controle om finaal ook met 25-18 set twee binnen te halen.

Set drie bracht ons aanvankelijk weinig nieuws onder de zon met, inderdaad, een time-out bij 7-3. Maar deze keer konden de buren remonteren en blijvend aanhaken: 8-7, 15-14. Serverend werden de Knack verdedigingslinies ernstig op de proef gesteld. En een ace van Thiemen Ocket bekroonde deze veerkracht zodat in money-time Decopan Menen setwinst kon ruiken. Na de time-out van Steven Vanmedegael volgde nog een misser van Jasper Wijkstra (20-22). Knack Volley kreeg toch de gelegenheid om de cup binnen te halen (25-24) maar bleef steken en een loepzuivere ace van Eliot De Vleeschhauwer schonk de verliezend bekerfinalist verdiende setwinst.

General Manager van de Lotto Volley League, Marie De Clerck, pronostikeerde tijdens het interview voor de wedstrijd dat het een vijfsetter zou worden met winst voor favoriet Knack Volley Roeselare. En het moet gezegd dat de Menenaars er alles aan deden om haar gelijk te geven. Serverend bleef het min of meer als een tiereliere draaien: goede servicedruk, beperkte foutenlast (drie stuks) en één ace was het resultaat. Daartegenover stond een ontketende Jasper Wijkstra (met een 6 op 7 in aanval en een ace) en ook Matthijs Verhanneman was niet van plan meer overuren te kloppen. Toch duurde het tot de 11-10 vooraleer Knack Volley kon leiden in deze vierde set. Een ace van Sander Depovere deed de kloof een puntje groter worden (15-13). Bij 21-16 capituleerden de bezoekers. Het aanvallend punt van Gilles Vandecaveye (22-18) bleek slechts een doekje tegen het bloeden. En noblesse oblige…Matthijs Verhanneman zorgde voor de twee laatste punten zodat hij wat later de elfde cup in de hoogte kon steken (25-19).

Korte samenvatting

statistieken-league-cup

Foto’s

Brilsmurf 11/10/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.