Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Een compleet Belgisch Knack Volley komt ook op twee zeges van een nieuwe titel

We hoorden het in geen enkel commentaar, we lazen het nergens in de pers maar met de inbreng van Lennert Van Elsen in de plaats van Henri Treial presenteerde Knack Volley met zijn Belgische coach en assistent-coach opnieuw een volledig Belgisch getint Knack Volley. Bij de tegenstander was het geheel een stuk internationaler getint met als enige Belg kapitein Jolan Cox die zich ondertussen peter mag noemen van Lola Deroey, de pas geboren dochter van Dennis en Griet.

De socio’s van Knack Volley en een mooie delegatie van Greenyard Maaseik tekenden present. Helaas liet de modale volleyliefhebber het wat afweten qua fysieke aanwezigheid in de Tomabelhal. We hopen anderzijds dat de kijkcijfers bewijzen dat er wel degelijk voldoende belangstelling is voor het volleybal. Want al stonden er enkele pertinente foutjes in de column van journalist Marc Vermeiren van Het Nieuwsblad, het zou anders zijn gelijk aantonen over een ander aspect in zijn door de volleybalgemeenschap fel gecontesteerde artikel. Voor de start van de wedstrijd kreeg setter Sander Depovere, ondertussen al zeven seizoenen in het blauw-witte shirt van Knack Volley, een verdiende applausbedanking door voorzitter Rik Vervisch en dit naar aanleiding van zijn nakend afscheid op het hoogste niveau.

D’Nyserweg Photography

Zoals reeds aangehaald kreeg Lennert Van Elsen, na zijn prima invalbeurt in de Steengoed Arena, het vertrouwen van coach Vanmedegael. De opstellingen en de statistieken van elke set zijn terug te vinden via deze link.

De hoogtepunten, deze maal zonder commentaar van de plaatselijke verslaggevers waarvoor onze welgemeende excuses, zijn te bekijken via deze link

 

Eens te meer illustreren de aangevraagde time-outs het setverloop van set 1. Fulvio Bertini kwam tussen bij 10-6 en 22-19. Steven Vanmedegael voelde zich genoodzaakt tweemaal kort na elkaar naar de noodrem te grijpen want na een comfortabel lijkende 15-9 was het de enige Belg bij de bezoekers die bijna op zijn eentje de kloof aan het dicht fietsen was (19-15 en 20-17). De Maaseikse receptiehoeken brachten de vice-kampioen tot op één punt (20-19) maar de thuisploeg liet zich niet verder ringeloren (25-22).

Het moment van de tweede set, waarin Greenyard Maaseik de betere start nam en zelfs tot 15-20 sterk op weg leek naar duidelijke setwinst, situeerde zich bij 24-24. Een zeer fel bevochten rally met een Seppe Rotty die met ware doodsverachting over de boarding de bal nog ging halen kreeg een extatisch einde met een block van Matthijs Verhanneman. Bekijk de rally van het seizoen nog even via deze link.De setbal (25-24) werd helaas niet verzilverd en in een alweer beklijvend einde stelde Greenyard Maaseik gelijk (27-29).

Knack Volley nam in set drie al snel de bovenhand (10-5 en een bezoekende time-out). De schade bleef verder oplopen voor het team van Fulvio Bertini die zijn basisspelers al snel enige momenten van rust gunde (21-10 en 25-15).

Foto Jo  Naert

Bij 8-4 in set 4 moest Jolan Cox naar de kant met duidelijke pijn aan de linkerknie. Hij werd onmiddellijk onder handen genomen door de bezoekende kiné maar kwam niet meer in actie in deze set. Zijn vervanger, de jonge Veikka Lundqvist (° 2003) uit Finland, deed het bijzonder aardig en hielp zijn ploeg aan een mooie remonte (12-11). Tot 18-17 kon het nog alle kanten uit maar vijf opeenvolgende missers op een rij deden de bezoekers de das om: 23-17. Speler van het jaar Seppe Rotty deed uiteindelijk het licht uit: 25-20.

De Knack Volley-supporters kozen het duo Seppe Rotty en Matthijs Verhanneman tot Knack MVP’s of the Game. Ze behaalden elk 23,3% van de stemmen.

Deze overwinning zorgt er sowieso voor dat er een vierde wedstrijd komt in de Tomabelhal en dat daar mogelijks de beslissing valt. In het voordeel van welke ploeg dit kan zijn zal de komende wedstrijd op dinsdag uitmaken. Dit lijkt ons dan ook een ideaal moment voor Knack Volley om de broodnodige uitwedstrijd te winnen om daarna de titel te vieren in eigen huis. En hopelijk met meer aanwezige volleyliefhebbers dan.

The Blue Wall zal dinsdag aanwezig zijn in Maaseik, u toch ook voor de buis en dan donderdag opnieuw in de Tomabelhal?? Boek NU alvast je tickets!

Foto’s

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240420_97611981

https://sporza.be/nl/2024/04/20/titelverdediger-roeselare-geeft-maaseik-koekje-van-eigen-deeg-in-volleybalfinale~1713645084735/ 

https://kw.be/sport/volleybal/roeselare-hangt-bordjes-tegen-maaseik-opnieuw-gelijk-in-volleybalfinale/ 

Brilsmurf 21/04/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.