Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Een collectief sterke prestatie met een Tuerlinckxiaanse signatuur van Pablo ‘Messi’ Kukartsev

Op deze voor Brilsmurf bijzondere dag was de hoop aanwezig dat er een stevig feestje kon gebouwd worden. Steven Vanmedegael had in elk geval zijn medewerking toegezegd maar dat het een galafestijn zou worden, dat was boven de verwachtingen.

 

MVP Pablo Kukartsev begon dadelijk al sterk aan de partij met een score (1-0) en een blok (2-0). Er kwamen zelfs nog twee punten bij vooraleer de nul bij de bezoekers verdween (4-1). Maar twee opeenvolgende aces van André Ryuma toonden plots een ander beeld (6-7). Sport Lisboa e Benfica moest echter vooral teren op zijn nummer 1, Raphael Oliveire, de Portugese versie van onze vroegere Ivan Contreras. Bij Knack Roeselare was dan weer iedereen bij de les. Een wonderbaarlijke redding van Märt Tammearu hielp Knack eerst naast de Portugezen. Eenzelfde huzarenstukje van Dennis Deroey bood Matthijs Verhanneman de kans voor de 17-15. En zo bleek naderhand dat de trein vertrokken was. De ingevallen Sander Depovere versierde nog een ace (22-17) en het slotakkoord was voor Märt Tammearu (25-18), maar de slokop en uitblinker was onze eigen ‘Terminator’ Pablo Kukartsev die door Stijn D’Hulst zowel op korte als lange afstand blindelings gevonden werd (aanvallend 6 op 6 en twee blocks).

 

Na de bezoekende time-out bij 10-7 (set 2) kreeg de thuisploeg een kleine dip te verwerken maar de dominantie werd opnieuw hersteld op het ogenblik dat de bezoekers even langszij kwamen (13-13). De verdediging stond paraat en Pablo Kukartsev scoorde niet alleen aanvallend maar ook met het blok (5 stuks over de volledige wedstrijd). Coach Marcel Matz probeerde het dan maar met enkele wissels maar ook deze konden niet op tegen het frisse gevarieerde spel van het blauwe team (25-22).

 

Met de inbreng van enkele frisse manschappen zoals André Lopes (ex-Maaseik), Peter Wolfartstätter (ex-Antwerpen) en de Finse opposite, Aaro Nikula (2m12) ging de Portugese coach aan het gokken. Maar hij had duidelijk zijn lucky avond niet, de jackpot rolde er niet uit en zelfs schamele winstpunten zaten er amper in. Zo leek zijn team compleet de pedalen kwijt toen Knack Roeselare van 5-3 naar 12-3 doorstoomde met zijn goudhaantje aan de serveerlijn. Vanzelfsprekend moeten we de miraculeuze redding van Mârt vermelden, die, volledig uit balans en op de grond liggend, toch de bal van de grond hield en Pablo Kukartsev nogmaals een streepje op zijn al rijkelijk gevulde puntentotaal kon bijschrijven. De eindstand wees 25-16 aan toen op de klok 21.55u verscheen.

 

De prestatie van onze hoofdaanvaller (die dus voor één derde van de punten zorgde en waarvoor Sporza-radioreporter Eddy Botteldoorne het predikaat ‘Tuerlinckxiaans’ gebruikte) sprong er natuurlijk uit maar zonder het harde werk van het volledige team en de zich uit de naad werkende Pieter Coolman, Rune Fasteland, evenals de ingevallen Michiel Ahyi en Sander Depovere, was dit onmogelijk geweest. We zouden schrijven dat we benieuwd zijn welke Messi er media-aandacht zal krijgen, maar daar kennen we het antwoord al op. Op meer dan een eervolle vermelding moeten we niet rekenen zolang het volleybal niet onder de koepel zit van een koepelorganisatie. Maar eens in die positie moet je dan wel aanvaarden dat je sport, zoals het veldrijden, gekannibaliseerd wordt en niet langer de sportieve wetten primeren maar de macht van het geld.

 

Het team kan dus komende zaterdag met vertrouwen afreizen naar de andere kant van het land waar nog een ‘do or die’ duel wacht. Succes coaches, staff en spelers. De bus van The Blue Wall zal jullie ter plekke ondersteunen en veel anderen van achter hun computer op het thuisfront.

Foto’s Jo Naert

Foto’s Jan Vanmedegael

Benieuwd naar enkele hoogtepunten? Kijk hier

De Krant van West-Vlaanderen

Sporza.be

Het Nieuwsblad

Brilmsurf 13/12/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.