Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Een clean sheet en de koppositie

L’histoire se répète want alweer was er onenigheid tussen de bezoekende coach, Christophe Achten, en de Knack-supporters die elk een andere uitblinker verkozen. Eerstgenoemde koos voor Diego Gonzalez en dit zal dan wellicht vooral gebaseerd zijn door de impact in de derde set waarbij de vervanger van de zieke Seppe Rotty met een vier op vijf en twee cruciale blocks resultaatbepalend was. De thuissupporters opteerden dan weer met 30 % van de stemmen voor Matthijs Verhanneman die verdedigend de rots in de branding bleek en aanvallend één derde van de pogingen voorgeschoteld kreeg.

Ook bij Lindemans Aalst waren er enkele opvallende afwezigen en moesten Robin Overbeeke, Aleksi Muukkonen en Hiago Crins om diverse redenen afhaken.

Waar in set één Knack Volley in money-time de kloof kon vergroten (25-21) ging het er in de twee volgende een stuk spannender aan toe zodat beide beslecht werden met het kleinste verschil (27-25 en 26-24). De zeven opslagmissers bij het nummer vier van het klassement waren er in elk geval enkele teveel om in set één op meer aanspraak te maken.

Set twee viel in het mandje van de Landskampioen met zowaar een beslissend block van Stijn D’Hulst nadat Alex Saarema bij 24-23 met een ace het verdict kon uitstellen.

Op het einde van de derde set ontstond er Aalsterse frustratie toen bij een 20-21 (score Stijn D’Hulst) eerst het punt aan de bezoekers toegekend werd wegens een (vermeende?) netfout van onze setter. En de eerste scheidsrechter vervolgens hetzelfde punt, na de blessurebehandeling bij Stijn D’Hulst, aan Knack Volley schonk. Een block van Henri Treial viel tenslotte binnen en daar kon geen videochallenge tegenop: 26-24.

Op de volgende speeldag wacht een mogelijks beslissend duel met een ploeg die ons al het vuur aan de schenen legde: Volley Haasrode Leuven. Een nieuwe overwinning opent voor ons de poort richting finalestrijd wagenwijd, maar de Leuvenaars zijn met ook nog een confrontatie tegen Greenyard Maaseik voor de boeg zeker nog niet uitgeteld.

Hoogtepunten

Foto’s

 

 

 

DeePee 25/03/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.