Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Drietrapsraket richting kwartfinale Champions League

Woensdagavond staat Knack Volley met de komst van VfB Friedrichshafen, aan de start van het laatste drieluik in de poulefase van de Champions League. Met daarna nog twee wedstrijden in Bulgarije tegen de lokale kampioen Pazardzhik,  een drietrapsraket richting kwartfinale dus. En net zoals bij een raketlancering mag er niks misgaan of de initiële droom om de kwartfinale van de Champions League te bereiken spat uiteen.

Misschien even verduidelijken: het klassement in de Champions League wordt nog altijd opgemaakt op basis van de gewonnen wedstrijden en pas daarna de punten. Wie gaat er door naar de kwartfinale: de vijf groepswinnaars (in onze poule het ongenaakbare Jastrzebski) en de drie beste tweedes uit de vijf poules. Om door te stoten is vier gewonnen wedstrijden een must. Na onze overwinning in Friedrichshafen (2-3) liggen we dus nog op koers. Het maximum van 12 punten is niet meer haalbaar, 11 punten wel. Die geven jammer genoeg geen absolute zekerheid, het wordt dan afwachten wat de andere tweedes als resultaat kunnen presenteren. Bijna zeker is dat, na de gewonnen wedstrijden en de punten, ook de sets wellicht moeten in rekening gebracht worden.

Om woensdag van een perfecte lancering te spreken sturen we de Duitse traditieclub dus best met 3-0 (hoogstens 3-1) terug naar de heimat. Moeilijk: jazeker! Onmogelijk: zeker niet! Momenteel staan de Häfler op een voor hen teleurstellende vierde plaats in de Duitse competitie met 5 nederlagen in 12 wedstrijden. Niets om met veel vertrouwen het terrein op te komen zou je denken. Met weliswaar twee wedstrijden minder gespeeld hebben ze 20(!) punten achterstand op het soevereine en foutloze Berlin. Maar laten ze nu wel vorige woensdag zichzelf een boosterprik gegeven hebben in de halve finale van de Duitse beker: 3-2 winst tegen datzelfde almachtige Berlin! En meteen een plaats in de finale, vooral behaald met stevig blok-  en opslagwerk. De Knack Volley staf zal de video van deze wedstrijd ongetwijfeld tot vervelens toe hebben afgespeeld en geanalyseerd. Best dat het geen fysieke tape meer is, hij was beslist helemaal uitgerafeld in het videotoestel blijven steken.

Het wordt dus andermaal een beklijvende Europese wedstrijd woensdagavond. Vorige week hebben we in de dubbele confrontatie met Menen, na de vervloekte maar noodzakelijke coronabeperkingen, mogen ervaren wat een zalige ervaring topvolleybal met toeschouwers is. We waren het zowaar vergeten.  Meegesleept worden in de suspense van de wisselende kansen, alleen aan het topje van je stoel genoeg hebben, zenuwen die door de keel gieren, adrenalineshots waarvan je niet meer wist dat je ze in je lijf had… Dan pas besef je wat je al die tijd gemist hebt. Daar konden zelfs coronapas en mondmasker geen afbreuk aan doen. In de 15 meter hoge Tomabelhal met evenveel deuren die voor ventilatie kunnen zorgen misschien zelfs overbodig, maar we nemen het er graag bij. Wie er tegen Menen bij was weet weer wat volleybalambiance is. Wat moet dat niet zijn met nog meer volk. Je moet zelfs geen Knack Volley-supporter zijn om hiervan te genieten. Voor alle volleyballiefhebbers is er woensdag maar één “place to be”: de Roeselaarse Tomebalhal voor de “do or die” wedstrijd van Knack Volley in de Champions League. Bring it on!

De wedstrijd start op woensdag 9 februari om 20.30u. Kom niet te laat, want de coronapascontrole vertraagt wel een beetje de instroom. En breng uiteraard je mondmasker mee. Tickets best op voorhand bestellen: tickets@knackvolley.be of deze link.

Wie niet in de mogelijkheid is om de thriller-sfeer ter plaatse mee te maken kan terecht op de betaalkanalen van EurovolleyTV en Play Sports 4.

GDI 08/02/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.