Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Dit is géén gewone Knack Volley – Greenyard Maaseik!

Voor ons is het uitzonderlijk, maar voor Polen of Italianen is het zelfs in de Champions League jaarlijkse kost: geloot worden tegen een landgenoot. Wat normaal alleen grote volleyballanden overkomt, gebeurt nu dus ook bij ons: twee Belgische vertegenwoordigers die elkaar bekampen in een Europese competitie. En dat in de kwartfinale! Wat een luxe! Kort nadat Knack Volley het keizerlijke Lube Civitanova ei zo na een oplawaai verkocht, opnieuw een bewijs van de sterkte van de vaandeldragers van het Belgische volleybal: Knack Volley Roeselare én Greenyard Maaseik.

Er waren nogal wat ogen die rolden in de oogkassen toen bleek dat de twee Belgische volleytenoren tegen elkaar geloot werden in de kwartfinale van de CEV-cup. Nog eens Roeselare – Maaseik!?! En we hebben er al zoveel in de Lotto Volley League en de beker: soms wel tien per jaar! Overkill? Indigestie? So what?

Alleen wie het volleybal maar zijdelings volgt of een zagevent/zagevrouw  is, op zoek naar een waterachtig excuus om nooit te komen, zegt zoiets. De wedstrijden tussen beide aartsrivalen zijn altijd een garantie voor bloedstollend topvolleybal. Wie zegt dat hij dit gewoon wordt is geen volleyballiefhebber, laat staan een volleybalkenner.

Daar komt nu dus nog een extra pigment bij: beide teams strijden om een plaats in de halve finale van de CEV-cup. Knack Volley dendert al een heel seizoen lang verwoestend door de competitie. Ook Europees aan een prachtparcours bezig. De voorbije wedstrijden tegen Gent en Menen tonen echter dat ook de tegenstanders stilaan onder stoom komen. Verminderde motivatie of concentratie brengt verlies gevaarlijk dichtbij. En laat één van deze goed op dreef geraakte teams nu net Greenyard Maaseik zijn. Na een weifelende start, nu toch al een mooie reeks van ongeslagen wedstrijden. De tweede plaats is verzekerd, de eerste plaats (waar nu Knack Volley prijkt) blijft in zicht.

En wat ook in zicht is: een halve finale in de CEV-cup. Normaal gezien tegen het Italiaanse Piacenza. Voor beide Belgische teams een uitzonderlijke kans. Reken dus maar dat de spanning te snijden zal zijn, zowel op als rond het veld. Beter gezegd: nog meer te snijden, want de clashes tussen beide teams staan zo al garant voor een flinke portie nervositeit en korte lontjes. De enige stakeholder die nu al geruststellend achterover mag leunen is Volley Belgium. Al zeker één Belgisch team in de halve finale van een Europese competitie! Zoals gezegd: wat een luxe!

De kwartfinale wordt betwist over twee wedstrijden. Nu woensdag 8 februari om 20.30u in de Roeselare Tomabelhal. Een week later de terugwedstrijd in Maaseik. Met dus het thuisvoordeel in een eventuele golden set voor de Maaskanters. Voor Knack Volley reden te meer om een goede uitgangspositie (3-0 of 3-1) te verwerven. Al blijft ook  3-2 een goed resultaat, want ook dat is winst.

Een warme oproep aan alle West-Vlaamse (dus ook Gentse) volleyballiefhebbers: wees erbij. De laatste wedstrijd tegen Menen, voor een zo goed als volgelopen Tomabelhal, was één grandioze sfeerbeleving. Voor zowel supporters als spelers. Altijd leuk als het in een vol huis spookt in Roeselare. Mis deze unieke wedstrijd dus niet! Van de zelfverklaarde nationale sportpers hopen we ook op iets meer dan drie lijntjes. Misschien zowaar wel een foto! Liefst zonder witte bal dan wel. Maar dat is wellicht een te zotte droom. Kwartfinale van een Europese competitie, so what?

Tickets te verkrijgen via deze link

GDI 05/02/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.