Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Dennis Deroey (Roeselare) stoomt zich klaar voor de topontmoeting tegen ex-ploeg Aalst: “We gaan altijd voor de overwinning”

Na een korte onderbreking – geen Champions League en geen clash tegen Maaseik – maakt Knack Roeselare zich klaar voor de topontmoeting tegen Lindemans Aalst. Iedereen bij Roeselare tekent na een afzonderingsperiode weer present. Zonder verdere tegenberichten kan er zaterdag opnieuw gevolleybald worden. “Het blijft afwachten in deze onzekere tijden. Maar we veronderstellen, we rekenen er zelfs op, dat we kunnen spelen”, bevestigt libero Dennis Deroey.

Dennis Deroey – ex-speler van Aalst en nu heerser in het achterveld bij Roeselare – heeft maar weinig volleyballers van de huidige ploeg als ploegmaat gehad in de carnavalstad. “Ik denk dat alleen spelverdeler Seppe Van Hoyweghen overblijft van het team uit mijn Aalst-periode”, reageert Deroey. “Met Simon Van de Voorde speelde ik nog samen bij Everbeur en Maaseik, maar dat is intussen al 10 jaar geleden.”

Zonder stress naar Aalst

“Het is voor veel ploegen door het virus, een hectische periode”, weet de libero van Roeselare. “Het is behelpen en voortdurend naar oplossingen zoeken. Onze groep werd de voorbije dagen eventjes in twee gesplitst. De quarantaineperiode was anders voor bepaalde spelers tegenover hun ploeggenoten. Maar we kunnen weer trainen met een complete groep.”

“We gaan zonder stress naar Aalst, maar we onderschatten ze niet”, gaat Deroey voort. “Het team van Lindemans wordt als één van de sterkst aanvallende ploegen van de reeks beschouwd. We gaan vol voor de drie punten. Er is bij Roeselare nooit een andere optie dan voluit voor de overwinning te gaan. Zaterdag blijft dat ook ons hoofddoel, daar kan zelfs het virus niets aan veranderen.”

Blij met komst Lecat

Deroey juicht alvast de transfer van François Lecat toe. “De komst van onze nieuwe aanvaller verhoogt de mogelijkheden van ons team”, verklaart de 34-jarige volleyballer. “Onze coach Steven Vanmedegael kan nog meer schuiven met zijn spelers. Telkens in functie van de tegenpartij. François Lecat staat gekend wegens zijn stabiliteit in receptie. Wanner de ploeg dat nodig heeft, kan hij probleemloos het team helpen. François zal wel voor een meerwaarde zorgen. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

Walter Vereeck - het laatste nieuws 20/01/2022 22/01/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.