Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Dennis Deroey kroont zich met maatje Martijn Colson opnieuw tot Belgisch Kampioen Beach Volleybal

Libero’s in het volleybal en keepers in het voetbal, ze hebben één ding gemeen: ze scoren zelden of nooit. En toch vormt libero Dennis Deroey van Knack Volley Roeselare hierop een uitzondering. Hij kroonde zich het voorbije weekend, samen met maatje Martijn Colson, voor de tweede maal tot Belgisch Kampioen Beach Volleybal. Volgens kenners zelfs als de beste aanvaller tijdens de Masterfinales in Brussel.

Foto Rudy Pollé

Op vrijdag 4 augustus, zaterdag 5 augustus en zondag 6 augustus werd er tijdens de Masterfinales beslist wie de nieuwe Belgisch kampioenen beachvolleybal zou worden bij de mannen en de vrouwen. In hartje Brussel, op het Muntplein en het Beursplein, werd het naar jaarlijkse gewoonte opnieuw een felle strijd tussen de ‘super-favorieten’ Gilles Vandecaveye-Louis Vandecaveye, de ‘jonge veulens’  Christophe Witvrouwen-Joppe Van Langendonck en Berre Peters-Wout Nuyttens en de ‘ervaren rakkers’ Bob Douwen-Joppe Paulides en Dennis Deroey-Martijn Colson.

Dennis is al jàààren een vertrouwd gezicht in het Belgisch Beach Volleybal circuit. In zijn beginjaren samen met zijn oudere broer  Maarten Deroey, later ook nog met  Aljosa Urnaut en Seppe Baetens, maar sinds 2017 als vaste zandcompagnon van Martin Colson. De combinatie Dennis Deroey-Martijn Colson kroonde zich in de zomer van 2018 een eerste maal tot Belgisch Kampioen. Zondag volgde een tweede titel na winst tegen Christophe Witvrouwen-Joppe Van Langendonck met 2-0 (21-17 en 21-12). Winst die niet zomaar uit de lucht kwam vallen na eerder al deze zomer de manches van de Geberit Beachtour in Hechtel-Eksel (met Seppe Baetens), in Gent en in Ieper gewonnen te hebben.

Foto Rudy Pollé

Palmares Belgisch kampioenschap beachvolley Dennis Deroey (°1987)

2012    Dennis Deroey-Maarten Deroey                    zilver

2014    Dennis Deroey-Aljosa Urnaut                       zilver

2015    Dennis Deroey-Seppe Baetens                      zilver

2018    Dennis Deroey-Martijn Colson                  GOUD

2022    Dennis Deroey-Martijn Colson                     zilver

2023    Dennis Deroey-Martijn Colson                  GOUD

Proficiat Dennis! De ‘Krack van Knack’ plaatste hiermee nog een beker in zijn reeds goed gevulde trofeeënkast 2022-2023: winst in Supercup, Bekerwinst, Landskampioen, Best Libero Lotto Volley League en Europees zilver in de CEV-Cup.

eejo 07/08/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.