Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Pijnlijke overwinning voor Knack Volley Roeselare

Via de facebook-streaming vanuit Menen konden we aanvankelijk een heel interessant gesprek beluisteren met ex-libero Denis Van Calster. En zo kwamen we onder meer te weten dat hij in zijn allerlaatste jaar bij Puurs nog samenspeelde met onze libero Dennis Deroey. Het leek ons bovendien langer maar toch bleek dat Denis (Van Calster) slechts twee jaar bij de buren van Menen speelde. Hij liet wel het achterste van zijn tong niet zien, maar wat hem betreft mochten er zeker nog enkele jaren bij gekomen zijn. Het leven draait echter zoals het draait, ook voor volleybalspelers, en zo was hij in laatste instantie heel tevreden nog terecht te kunnen bij het Puurs van de ondertussen betreurde Koen Baeyens.

In de basis van Knack Volley noteerden we geen verrassingen. Bij Decospan Menen koos coach Frank Depestele voor twee alternerende libero’s met Yentl Bille en Anshel Ver Eecke. Gevraagd naar een kleine pronostiek ging Knack Volley, voor de sympathieke gastcommentator, van start als favoriet.

Andreas Fragkos begon met een eerste aanvallend punt en deed er voor de 1-2 een plaatsbal bovenop. De 1-3 kwam er met een ‘plafondservice’ van Hendrik Tuerlinckx. Vervolgens sloeg Hendrik de 3-5 door het klaarhangende blok. Jelle Sinnesael blokte Menen wel langszij (5-5). Missers van Louis Stuer en Trifon Lapkov gaven ons opnieuw drie punten voorsprong : 5-8. Lapkov werd andermaal afgeblokt door Pieter Coolman en noteerde dus een 0 op 4. De thuisopposite lukte uiteindelijk wel de 9-10 en brak zo de ban. Hij zou in het verdere verloop van het duel heel sterk voor de dag komen. Met twee servicemissers langs beide kanten noteerden we een tussenstand van 10-11. Louis Stuer miste de vingers van het blok en 10-13 was het resultaat. Menen liet uiteraard niet begaan en klampte sterk aan : 13-14 en 14-15. Een nieuwe plafondservice, met Matthijs Verhanneman aan de opslag, deed Frank Depestele naar een time-out grijpen : 14-17. Een thuisvoetfout later stond er een vierpuntenkloof op het scorebord: 14-18. Martijn Colson kwam voor het eerst aan het net piepen voor de 16-19. Trifon Lapkov lukte een ace maar sloeg zijn volgende opslag ver buiten : 17-20. Een blok op onze kapitein deed het alarm afgaan : 20-21. Martijn Colson stelde zelfs gelijk en dus was de time-out volkomen gerechtvaardigd en zelfs noodzakelijk : 21-21. Matthijs Verhanneman bood Knack Volley weer wat ademruimte : 21-23 en dus was het deze keer aan Frank Depestele om de troepen tot de orde te roepen. Trifon Lapkov raakte niet door het blok, deskundig opgesteld door Pieter Coolman, en zo kreeg Knack Volley een eerste setbal : 21-24. De tweede poging van Trifon was beter : 22-24. Na de time-out kwam de thuissetter aan de serveerlijn, die nam geen risico en dit liet toe aan Matthijs Verhanneman de eerste set binnen te halen.

Voor set twee zagen we op de livestream geen wijzigingen in de teams. En die scoorden ook om en om, doorspekt met af en toe wat servicemissers : 7-7. Een blok van Andreas Fragkos op Trifon Lapkov bracht Knack Volley voor het eerst op voorsprong : 7-8. En met een ace van Pieter Coolman gevolgd door een outaanval van de Menense hoofdaanvaller zag het er plots heel wat beter uit : 7-10. Met een zeldzame middenaanval kon Martijn Colson erger voorkomen voor de thuisploeg : 8-10. Jelle Sinnesael en Louis Stuer herstelden vervolgens de balans volledig: 12-12. Meer en meer werden de middenspelers gesolliciteerd. Een mooie rally met goede verdediging langs beide kanten werd door Hendrik Tuerlinckx afgemaakt. In de volgende fase liep Hendrik tegen een gele kaart aan. Het bleef uiteraard spannend : 16-16. Voor de volgende pass moest Stijn D’Hulst zich aan het net tot het uiterste rekken om Hendrik alsnog te bedienen : 16-17. De risico’s in service werden niet geschuwd maar de ingevallen Mathijs Desmet en Kobe Brems konden geen van beiden scoren. Een blok op George Huhmann door alweer een sterke Jelle Sinnesael deed Steven Vanmedegael naar de onderbreking grijpen. Trifon Lapkov bracht Menen zelfs op voorsprong : 20-19. En zelfs Matthijs Verhanneman raakte niet voorbij Jelle Sinnesael en dus een nieuwe time-out bij 21-19. Menen kreeg zelfs de kans op de 19-22 maar lukte hierin net niet. Aanvallend liep het niet echt lekker en dus kwamen er setballen voor Menen bij 24-22. Pieter Coolman zorgde voor uitstel en hij mocht na de time-out van Menen aan de serveerlijn komen. Na de recuperatie volgde echter een slechte pass en dit liet Trifon Lapkov toe de set verrassend, maar niet onverdiend, gelijk te stellen. En toen was er geen ruimte meer voor fouten qua setverlies in deze wedstrijd. In zijn analyse wees commentator Denis Van Calster vooral op een betere receptie van de thuisploeg.

Set drie begon met een netfout tegen Menen : 0-1. Na de 0-3 opende Trifon Lapkov zijn rekening in de derde set en hij deed er nog een lucky-ace bovenop : 2-3. Ondanks een Depestelepass van Stijn D’Hulst hing het blok toch reeds klaar om Andreas Fragkos af te blokken : 3-3. Maar wat later gingen de alarmbellen weer af voor Knack Volley want Menen stoomde sterk door naar 11-8. Onze Griek lag in het commentaar van de lokale reporter zeker niet in de bovenste lade. Toch kon Knack Volley de kloof dichten : 11-11. En was het ‘de Griek’ die Knack Volley op 13-15 bracht. Maar het remmend blok werkte optimaal bij de thuisploeg en bracht ze opnieuw in het spoor : 16-16. Knack Volley kon toch met een lichte voorsprong in money-time gaan : 18-20. Trifon Lapkov bleef goed acteren : 19-20. Een belangrijke redding door Dennis Deroey stelde Andreas Fragkos in staat het verschil nog wat groter te maken. Na de time-out liep de ingevallen Leonis Dedeyne tweemaal op een blok en haalde Knack Volley plots heel vlot de set binnen : 19-25.

De vraag was nu of Decospan Menen opnieuw naar zijn  zoveelste vijfsetter zou kunnen doorgaan. Matthieu Vanneste opende de score 1-0 maar ‘de Griek’ stelde gelijk. Jelle Sinnesael verraste Matthijs Verhanneman door te blijven staan op zijn pipe en een succesvolle muur op te trekken. De inmiddels 593 kijkers zagen een spannend setbegin met een felbevochten punt dat Menen de 5-3 bracht. George Huhmann lukte een ace : 5-5. Matthijs Verhanneman dikte de score van Knack Volley met drie eenheden aan via een blok en twee aanvallende scores. Nu sprong het alarm op oranje bij de thuisploeg en was het tijd voor Cécémel en Spa. Louis Stuer dankte voor het vertrouwen (7-9) van zijn spelverdeler. Even kegelde Hendrik Tuerlinckx zijn spiegelbeeld buiten westen : 7-10. Ook het volgende punt was voor Knack tot Matthieu Vanneste verder onheil kon beletten : 8-11. Jelle Sinnesael scoorde met zijn zevende blok, deze keer op Pieter Coolman : 9-11. En de 10-11 kwam ook via de Menense kapitein. De oranje alarmfase werd afgeblazen en was het tijd voor bezinning bij Knack Volley via een time-out. Even bleef het verschil op twee punten hangen : 11-13. Louis Stuer blokte Hendrik Tuerlinckx (13-13). Dit liet Hendrik niet over zijn kant komen en hij herstelde : 13-14. Trifon Lapkov bracht Menen zelfs op voorsprong : 15-14. Inmiddels nam de kijkdichtheid toe en noteerden we 650 kijkers. Die zagen dat Matthijs Verhanneman via de netrand zijn bal buiten sloeg : 17-15 gevolgd door een logische time-out van coach Steven Vanmedegael. Die resulteerde in een 17-18 en zelfs 17-19 na een dwarrelservice van Stijn D’Hulst. Frank Depestele moest uiteraard ingrijpen en had hiermee succes : 18-19. Kobe Brems kon een tweede poging wagen aan de servicelijn maar Matthijs Verhanneman kon via het blok Kobe weer naar de huppelhoek sturen. De 690 kijkers zagen Andreas Fragkos de 19-22 prikken. Trifon Lapkov hield Menen in leven na alweer een goede defense en de aanwezige thuissupporters zagen zelfs Menen volledig langszij komen : 22-22. Opslagmissers langs beide kanten volgden en het was Jelle Sinnesael die setpunt versierde na, we vallen in herhaling, goede recuperatie. De 25-23, via dezelfde Jelle Sinnesael, deed het schaamrood op de wangen van Knack Volley verschijnen. En dit zonder Seppe Rotty en een Anshel Ver Eecke op halve kracht aan de overkant.

In set vijf ging Menen, zijn trackrecord kennende, als favoriet van start. Pieter Coolman werd bediend voor de 0-1 en er volgde een pipe Matthijs Verhanneman met de 0-2. Maar de rollen werden al snel omgekeerd met twee zware aanvalsmissers en dus 4-2. Na de onderbreking werd het wel 4-4 maar kon Knack Volley de leiding pas overnemen bij 5-6 na een outaanval van Louis Stuer. Met 5-7 en 735 kijkers volgde een time-out van Menen en dit bracht ons naar 7-7. Bij de kampwissel behield Knack Volley een puntje voorsprong maar Matthijs Verhanneman deed er een schepje bovenop : 7-9. Pieter Coolman en Andreas Fragkos bouwden een muur voor Trifin Lapkov : 9-12. Maar de set was nog niet binnen : 10-12 (servicemisser). Nog twee servicemissers van Knack Volley schonken Menen alweer puntjes op een geschenkblad. Het was uiteindelijk Rune Fasteland die de klus klaarde : 12-15.

Een overwinning die smaakt als een nederlaag kun je wel stellen. Uiteraard kon de thuisploeg zonder enige druk spelen maar binnen de gegeven omstandigheden moeten we ook durven zeggen dat puntenverlies, zelfs in de hel van Menen, niet op de agenda stond. Net zoals in de voorbije wedstrijd heeft de tegenstander zijn buit niet gestolen. Het wordt dan ook tijd dat het tij gaat keren want nu de eerste plaats wellicht foetsie is, rest er nog, los van de Europese partijen, de bekerconfrontatie tegen Tectum Achel waar het van moetens is. Met niets minder dan een overtuigende plaats in de bekerfinale kunnen de supporters van Knack Volley tevreden zijn.

Matchreport Decospan Volley Menen – Knack Volley Roeselare

KVR_WEDSTRIJDAFFICHE_01

Brilsmurf 13/01/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.