Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley staat in zijn zesde bekerfinale op rij

De heenwedstrijd had er voor gezorgd dat de kaarten goed lagen om voor een zesde maal op rij de bekerfinale te halen. Maar in de voorbeschouwing kon je lezen dat Knack Volley toch op zijn hoede was en de tegenstander, zoals steeds trouwens, met het nodige respect tegemoet treedt. En dat dit nodig bleek illustreerde de eerste set. Het thuisspelende Achel kon bovendien opnieuw beroep doen op zijn hardhitter Brecht Campforts en presenteerde zich onder een totaal ander gedaante. Maar meer nog dan de zes punten (twee aces) van hun hoofdaanvaller deden de zeven punten van Ward Van Dyck pijn. Bij Knack Volley was Mathijs Desmet met zes punten (waarvan twee aces) in goede doen.

Voor deze eerste set zagen we dus de terugkeer van Hendrik Tuerlinckx, Stijn D’Hulst, Pieter Coolman en zij werden aangevuld met Rune Fasteland, Matthijs Verhanneman, de reeds geciteerde inmiddels 21-jarige Mathijs Desmet en opruimer van dienst Dennis Deroey. In de aanvangsfase had de thuisploeg de bovenhand in de score, zonder nu echt Knack Volley van het terrein te vegen : 3-1, 3-3, 5-3, 5-5, 8-5, 9-9. Op de 15-15 volgende een plafondace van Mathijs Desmet en Smetje deed er direct nog eentje bovenop die deze keer het plafond niet raakte : 15-17. De kleine voorsprong hield slechts stand tot 20-20 en de eerste setbal was, na een blok op Hendrik Tuerlinckx, zelfs voor de mannen van Jan Meertens : 24-23. De Nederlandse coach bestempelde achteraf deze set dan ook als de beste set van het seizoen van zijn team en was terecht blij met deze deelwinst : 27-25.

Maar blijkbaar moesten ‘de onzen’ nog even onder stoom komen na hun gedwongen afwezigheid en blijkbaar werd de gepaste temperatuur pas gevonden vanaf set twee. Tectum Achel kon zijn servicedruk niet aanhouden, Brecht Campforts kwam met zijn 17% en drie punten nog amper tot scoren en het was nu middenmanTim Smit die de boel moest trekken. Maar zowel Pieter Coolman als Rune Fasteland waren aanvallend heel succesvol en tekenden onder hun beidjes voor zeven punten.  Al deze factoren zorgden al snel voor een kloof van 4-8 en 6-10. Even nog kon Achel de indruk wekken aan te sluiten (9-10) maar op het moment dat Greenyard Maaseik in Aalst, met een 1-2 setstand, zijn busreis naar Antwerpen definitief kon bevestigen nam Knack Volley definitief afstand en stoomde het onverdroten door van 9-11 naar 13-19 en 14-21. Set twee eindigde dan ook op een niet-discutable 19-25.

Nog een set te gaan voor een ticket naar Antwerpen en Knack Volley was niet van plan dit te laten schieten. Daarom reageerde het nogal verbolgen op een zeer zeldzaam missertje van scheidsrechter Boulangier en werd het 4-4 in plaats van 3-5. Helaas geen videochallenge, maar luttele tellen later voelde Achel zich dan weer gepakt.  De score ging echter de goede kant uit voor Knack Volley : 4-6, 6-11 en 7-13. Pieter Coolman had duidelijk geen last meer van zijn Corona-perikelen en bracht ons op één punt van de kwalificatie (16-24). Na een onderbreking van zeker 5 minuten (problemen met het wedstrijdblad?) werd dit toch een feit na een netservice van Tim Smit : 17-25. De zesde bekerfinale voor Knack Volley op rij was een feit. Voor coach Steven Vanmedegael zelfs een drie op drie.

Enkele spelers mochten gaan rusten en zo konden Michiel Ahyi (6 punten), Stijn van Schie (eveneens 6 punten), Andreas Fragkos (4 punten) hun seizoensaantal omhoog krikken. Rune Fasteland (5) en Pieter Coolman (2) bleven in het midden omdat George Huhmann nog steeds onbeschikbaar is. Sander Depovere verscheen aan de pass. We zagen een bliksemstart van Knack Volley (0-4 en 2-8). Maar Tectum Achel was niet van plan een afstraffing op te lopen en remonteerde al snel (7-8). Opnieuw stuwde Sander Depovere zijn maats naar 7-11 maar al even snel stonden de bordjes opnieuw gelijk (14-14). Tectum kon echter niet op voorsprong komen en klampte aan tot 20-20. En toen verscheen Stijn van Schie aan de serveerlijn. Hij bewees zijn prima vormpeil met een plafondace (20-21), een opstellingsfout brak de veer definitief bij de thuisploeg (20-23), alweer versierde Pieter Coolman met deze maal een blok op Tim Smit set- en wedstijdpunt (20-24) en dit werd direct briljant verzilverd door een loepzuivere ace van Stijn van Schie (20-25).

Nu mag Knack Volley in het Sportpaleis wel genieten van een ongeslagen status, maar we mogen niet uit het oog verliezen dat het laatste optreden in de Lotto Arena minder gunstig afliep. Het inmiddels ter ziele gegane Antwerpen was in de vijfde set net te sterk met een monsterscore van 26-28 (vijfde set nota bene!). Wat de tegenstander betreft is het overduidelijk dat ze, in tegenstelling tot vorig jaar toen ze wellicht kansloos waren (zowel voor Beker als Kampioenschap), dit jaar een pak sterker presteren. Het allegaartje van verrassende nationaliteiten en de terugkeer van Jolan Cox (die Lou Kindt andermaal naar de huppelhoek verwijst) kreeg, na hun eerder verrassende uitschakelingen in de voorrondes van de Champions League, zijn trein al snel op het juiste spoor. Greenyard Maaseik smeerde in competitie Knack Volley een 3-1 nederlaag aan en kan, op deze basis, misschien als licht favoriet bestempeld worden. Niet dat we bewust in de rol van underdog kruipen want met evenveel goede redenen zal Joel Banks duiden op de ervaring, routine en sterktes van Knack Volley. Het ziet er dan ook naar uit de de grens tussen horror en orgasme in de Bekerfinale een zeer dunne lijn zal zijn.

Maar vooraleer dit hoofdstuk kan aangesneden en beschreven worden staat een trip naar Modena in Italië op het programma en als ultieme generale repetitie een thuisduel op Valentijnsdag (zondag 14 februari om 19u) tegen Lindemans Aalst.

Brilsmurf 06/02/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.