Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De weg van de geleidelijkheid loopt via VBC Waremme

Het kapitaal van een beroepssporter wordt, meer nog dan bij een gewone sterveling, vertegenwoordigd door zijn/haar lichaam en geest. Inactiviteit door blessures of ziektes doen de spiermassa wegsmelten als sneeuw voor de zon en draagt zeker niet bij tot een goed gevoel bij de atleet in kwestie. Bij ploegsporten komt daar nog bij dat samenspel en automatismen cruciaal zijn en dus best dagelijks, tot vervelens toe, getraind  moeten worden. Onbevoegden zoals wij kunnen de impact van dit eventuele gemis nauwelijks inschatten.

Nu heeft de medische staf van Knack Volley (gelukkig of helaas?) al ruime expertise in dergelijke situaties. En beschikt het over een professioneel trainersteam dat hiermee kan omgaan. In deze context is de quote van coach Steven Vanmedegael, dadelijk na de voor buitenstaanders verrassende 3-0 nederlaag bij Lindemans Aalst, volledig op zijn plaats : “Rekening houdend met de uiterst lastige omstandigheden, heeft het team eigenlijk nog knap gepresteerd. Ik vermoed dat we na de hevige coronaperikelen toch wel drie weken zullen nodig hebben om op ons normaal peil terug te keren. Met dit virus en de opbouw naar een betere conditie moet voorzichtig omgesprongen worden. De vrees voor kwetsuren of zelfs hartproblemen zit er toch een beetje in.

Vroeg gewin is kattengespin en de prijzen worden nog altijd aan de meet uitgereikt. In deze optiek werd met een uitstekende prestatie de trip naar Polen afgewerkt en staat nu ook in de Tomabelhal, opnieuw mét publiek, de wedstrijd tegen VBC Waremme op de weg naar het geleidelijk herstel van alle mogelijkheden, op het programma. De enige Waalse ploeg in de EuroMillions Volley League verzamelde op de voorbije speeldag zijn vierde competitiepunt tegen Bekerfinalist, en underdog, Caruur Gent (2-3 verlies). Het wacht echter nog steeds op setwinst tegen Knack Volley en dat was toch, bij aanvang van het seizoen, één van hun doelstellingen.

Of zij daarin zullen slagen kun je weer zelf, in levende lijve, meemaken mits respect van de geldende gezondheidsmaatregelen. Vergeet dus je mondmasker en Covid Safe Ticket niet, maar evenmin je Knack Volley-attributen en supportersenthousiasme.

DeePee 28/01/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.