Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De weg naar Antwerpen loopt via Achel

Opnieuw heel wat lof in de media voor de prestatie van Knack Volley Roeselare in de heenwedstrijd van de halve finale Beker van België. De thuisploeg won heel overtuigend van Tectum Achel met 3-0. Knack Volley Roeselare trad opnieuw aan met “the magnificent seven”, het team dat de week voordien ook al zwaar uithaalde in de competitiewedstrijd tegen Decospan Menen. Verschil met toen was dat nu Hendrik Tuerlinckx, Stijn D’Hulst en Andreas Fragkos klaarzaten op de bank om in te vallen indien nodig. Maar dit was op geen enkel moment het geval. De setstanden spraken boekdelen achteraf: 25-16, 25-18 en nogmaals 25-16. De eerlijkheid gebiedt dat ook Tectum Achel gehandicapt aan de opslag verscheen. Zonder hoofdaanvaller Brecht Campforts, out met heupproblemen, en zonder middenman Thomas Koelewijn wiens echtgenote op bevallen staat.

Knack Volley Roeselare staat dus met anderhalf been in de bekerfinale. Zo wordt dit toch gezegd. Zaterdagavond twee sets binnenhalen in een lege sporthal De Koekoek en de weg naar de Lotto Arena in Antwerpen ligt helemaal open. Want wat lazen we in een Limburgse krant? “Thuis kunnen we altijd iets meer”, weet setter Tim Verschueren. “Mathematisch gezien kunnen we nog doorstoten naar de finale. We zijn echter realistisch. We willen vooral onze huid zo duur mogelijk verkopen en ons niveau opkrikken met de nacompetitie in zicht. We mogen sowieso fier zijn dat onze club het tot in de halve finale heeft geschopt. Wel pech dat we net Roeselare geloot hebben.” Geruststellende woorden van Tim maar het blijft steeds opletten geblazen want iedereen kent natuurlijk het verhaal van het vel en de beer.

Knack Volley Roeselare zal dus zaterdag met het nodige respect afreizen naar Achel. In welke opstelling het de wedstrijd zal aanvangen laten we over aan de kunde en de kennis van zijn trainersduo Steven Vanmedegael en Bram Van den hove. We vertrouwen op hen, en op de spelers natuurlijk, en kijken uit naar zondag 21 februari wanneer Knack Volley Roeselare een gooi wil doen naar zesde opeenvolgende bekerwinst. Dromen is nooit verboden!

Voor de duidelijkheid herhalen we hier nog eens: Wie kwalificeert zich voor de bekerfinale? Het bekerreglement stipuleert: “De ploeg met het hoogst aantal punten over de beide wedstrijden (drie wedstrijdpunten bij 3-0 of 3-1 winst, twee wedstrijdpunten bij 3-2 winst en de verliezer één wedstrijdpunt) plaatst zich voor de finale. Indien beide ploegen over de twee wedstrijden hetzelfde aantal wedstrijdpunten hebben, wordt een bijkomende set (golden set tot 15 punten) gespeeld bij de terugwedstrijd, welke aanvangt uiterlijk 5 minuten na het beëindigen van de terugwedstrijd.”

De wedstrijd kan je volgen via een livestream op de site van Focus/WTV.

 Kalender februari

 zat 06 februari om 20.30u            Tectum Achel – KNACK VOLLEY (1/2 finale BvB)

 

din 09 februari om 18u                 KNACK VOLLEY – Verva Warszawa Orlen Paliwa (CL)

woe 10 februari om 17.30u         KNACK VOLLEY – Kuzbass Kemerovo (CL)

don 11 februari om 18u                Leo Shoes Modena – KNACK VOLLEY (CL)

 

ZON 14 februari om 19.00u            KNACK VOLLEY – Lindemans Aalst (nieuwe datum inhaalmatch competitie)

 

(onder voorbehoud: zondag 21 februari om 13.45u  BEKERFINALE in de Lotto Arena, Antwerpen)

eejo 02/02/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.