Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De volle buit en nog steeds ongeslagen in de Lotto Volley League

Het werd niet bepaald de vlotste zege die Knack Volley boekte dit seizoen maar op het einde van de rit werd het doel bereikt: de drie punten blijven in Roeselare. Lindemans Aalst speelde enthousiast mee en leverde wellicht één van zijn betere prestaties van het seizoen af. Met veertien blocks in vier sets had het duidelijk goed zijn les geleerd en vooral de Est Alex Saarema blonk in dit spelonderdeel uit: telkens twee blocks in set één, twee en drie en drie blocks in set vier. Anderzijds was hij wel serverend de pineut met zeven missers en vooral met zijn laatste kreeg hij bij wijze van spreken alle zonden van Israël over zich door amper de onderzijde van het net te raken. Maar toen was de beslissing al gevallen en de serveerbalans oogde niet leuk voor de bezoekers: drie aces voor twintig opslagmissers. Met zes aces tegenover negen fouten lag de efficiëntie bij Knack Volley heel wat hoger.

Met vier blocks in de prille aanvangsfase maakten de bezoekers hun intentie duidelijk en keek Knack Volley verrassend snel tegen een 3-8 op. Maar onze middenmannen staken een tandje bij (Rune Fasteland met een aanval en een ace, Pieter Coolman via het block) en toen zowel Seppe Baetens als Robin Overbeeke ook nog in de fout gingen was de riante voorsprong van Lindemans Aalst al snel verdwenen. Knack Volley nam het commando over (11-9) en met een block van Seppe Rotty kwam een vierpuntenvoorsprong op het nieuwe scorebord: 17-13. Toch moest de nieuwe bekerwinnaar zijn tenen uitkuisen (19-18) en coach Christophe Achten sloeg aan het wisselen van zijn troepen. Een servicemisser van Alex Saarema gaf een eerste setpunt maar het nummer zes van de competitie plooide niet (24-24). Het was Seppe Rotty die met een geslaagde aanval en een block in extremis de 1-0 voor zijn team veroverde (28-26).

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Bij 20-16 in set twee leek Knack Volley op weg naar verdubbeling van zijn voorsprong maar onder impuls van Robin Overbeeke, die zoals we hem kennen bij momenten onstopbaar was, hees Lindemans Aalst zich via 22-19 plots voorbij Knack Volley en kwam het op setpunt: 22-24. Seppe Rotty zorgde nog voor uitstel maar het was de bezoekende opposite die met zijn achtste punt in deze set het laatste woord had. En dit hadden de thuissupporters toch even niet zien aankomen (23-25).

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, volleyballen en tekst

Door deze eerder onverhoopte setwinst kregen de bezoekers duidelijk een boost en probeerden ze vanzelfsprekend in set drie aan dit resultaat een vervolg te breien. Dit lukte hen aanvankelijk aardig want ondanks een 8-5 (met een time-out als wondermiddel) konden ze kort de opgelopen achterstand herstellen (8-7). Maar een ace van Pieter Coolman, aanvalspunten van Pablo Kukartsev en blocks van onze opposite en kapitein Matthijs Verhanneman zetten het scorebord hoofdzakelijk in werking onder het bordje ‘home’: 15-10. Coach Christophe Achten sloeg weer volop aan het wisselen maar dit bracht geen zoden aan de dijk. Mooi was het niet altijd maar zoals gezegd wel efficiënt en een block van Matthijs Verhanneman op springveer Renärs-Pauls Jansons zorgde voor setpunt waarbij Robbe Van de Velde zijn aanval niet binnen de lijnen hield (25-17).

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en tekst

De 3-5 in set vier werd al snel omgetoverd tot een 9-7 en dan was het tijd voor een opmerkelijke fase die we vanaf nu een ‘Kuka-punt’ als titel meegeven. Het bracht ons een déjà-vu naar het laatste winnende punt in de golden set tegen Greenyard Maaseik. Setter Mikkel Hoff bracht zijn middenman Alex Saarema in stelling maar hij liep op een reuzenblock van Rune Fasteland die de bal pareerde waarbij die ongewild op de rug van de Est terecht kwam. Maar vervolgens ging diezelfde bal opnieuw over het net achter de verbaasde Rune Fasteland (9-8). Tot 14-12 bleef het speelbaar voor Lindemans Aalst maar de 17-13 van Matthijs Verhanneman deed alle alarmbellen afgaan. Rune Fasteland (verkozen als Star of the Game) deed er nog een schepje/puntje bovenop en zijn voorbeeld werd gevolgd door een tweedehandse bal van Stijn D’Hulst (19-13). Een nieuwe setwinst kwam niet meer in gevaar en dus kregen we wat we voor ogen hadden: een efficiënte start in een helse maand (25-20).

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Aanstaande dinsdag wacht om 20.15 (!) andere koek met de kroon op het Europese avontuur: de halve finale in de CEV-cup tegen het Italiaanse Gas Sales Bluenergy Piacenza. Een niet te missen affiche voor de ware supporters en volleyliefhebbers. Nog geen ticket? Klik NU hier!

https://sporza.be/nl/2023/03/02/aalst-doet-bekerwinnaar-roeselare-zweten-voor-eerste-zege-in-play-offs~1677786337601/ 

Foto’s

Brilsmurf 03/03/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.