Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De volle buit en de koppositie

Koesterden de discipelen van Frank Depestele nog enige hoop om bij de top twee te eindigen dan mag deze illusie wellicht definitief opgeborgen worden. De Menense samenvatting ziet er als volgt uit: ‘Set 1 verdiende beter, set 2 overklast, set 3 van ’t beste en in set 4 had het er na 18-18 ook beter uit kunnen zien.’ (bron Facebook Decospan Volley Team Menen).

Voor Knack Volley, dat weer kon rekenen op Seppe Rotty en op een tachtigtal aanwezige supporters, blijven de doelstellingen intact.

Met basisplaatsen voor Mathieu Vanneste, Stipe Peric en Anes Perezic probeerde Frank Depestele wellicht op de verrassing te spelen. Na ruim verlies in set twee (16-25) moest hij deze piste verlaten en bracht hij zowel Gilles Vandecaveye als Eliot De Vleeschhauwer tussen de lijnen. Bellegemnaar Gilles dankte zijn coach met acht punten en winst in set drie (25-20). Knack Volley hield in deze verloren set uit voorzorg Simon Plaskie  aan de kant en liet de in set twee ingebrachte Jasper Wijkstra staan. In de vierde en laatste set deed Steven Vanmedegael een beroep op hoofdaanvaller Diego Gonzalez zodat Seppy Rotty weer op zijn vertrouwde hoek terechtkwam (21-25).

Na een secuur setbegin van beide teams leek de Landskampioen bij een 18-22 op setwinst af te stevenen maar daar had scheidsrechter Bjorn Willems een andere mening over. Na eerder reeds drie toetsfouten gefloten te hebben tegen de thuisploeg werd het tijd om ook Henri Treial te bestraffen. Langs de zijlijn zagen we een verbijsterde Stijn D’Hulst zich enkele resterende haren uit het hoofd trekken. Het gaf de Menense burger in elk geval weer nieuwe moed en er volgde een ace van Marin Dukic en een score van Mathieu Vanneste (21-22). De toen nog fitte Simon Plaskie voorkwam verder onheil en Sander Depovere kon van op de achterlijn met twee services, waarvan een beslissende ace, setverlies vermijden: 21-25.

Na de 4-4 in set twee liep alles fout wat fout kon lopen bij de groenzwarthemden: 4-11. De vloer van de sporthal Ter Steelandt werd geveegd want ook de vele wissels brachten geen kentering voor Decospan Menen: 7-17. Bij een 9-18 moest Simon Plaskie naar de kant. Naar het seteinde toe kon het blazoen wel eventjes opgepoetst worden maar de 0-2 setvoorsprong voor Knack Volley werd in de boekhouding ingeschreven: 16-25.

Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, mensen die volleyballen en tekst Foto Filip Cappelle

In set drie ging Knack Volley serverend compleet de mist in met in totaal acht servicemissers. De enige ace van Pieter Coolman situeerde zich bij de 0-2 en de cijfers voor Decospan Menen oogden heel wat beter in dit domein met drie aces en slechts twee missers. Via een losgeslagen Gilles Vandecaveye kon Menen meerdere keren de remonte van zijn tegenstander afweren. Tot 21-20 zat er desondanks nog een 0-3 in maar alweer Gilles Vandecaveye haalde uit en met twee aces hengelde Eliot De Vleeschhauwer de derde set binnen: 25-20.

Nieuw puntenverlies stond niet in het blauwe scenario ingeschreven en de serveerbalans oogde in elk geval stukken beter in de laatste set: twee aces en slechts één misser. Ook het block rendeerde weer met vijf punten en de verdediging liet zich op geen enkele fout betrappen. Maar de thuisploeg had duidelijk vertrouwen getankt en hield stand tot Henri Treial met een ace uitpakte voor 14-14. Gilles Vandecaveye mislukte daarop bij drie van zijn vier aanvalspogingen maar nog versaagde Menen niet en vocht terug (18-18). Twee blocks van respectievelijk Pieter Coolman en Diego Gonzalez, twee scores van Seppe Rotty en een nieuwe ace van Pieter Coolman brachten een eerste matchpunt op het scorebord: 20-24. Marin Dukic verijdelde het eerste maar een netopslag maakte toch een einde aan dit duel: 21-25.

Star of the Game: Stijn D’Hulst

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, mensen die volleyballen en tekst Foto Rita Pion

Hoogtepunten

Foto’s

 

- 14/03/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.