Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De tegenstander in de Qualification Round wordt VBC Waremme… of toch niet?

Knack Volley wenst zijn supporters van de volgende competitiewijziging op de hoogte te brengen:

In toepassing van het competitiereglement (wegens het opstellen van een niet-speelrechtigde speler) wordt de uitslag van de wedstrijd VC Greenyard Maaseik – Volley Haasrode Leuven met 2-3, daterend van 6 januari 2022 omgezet in een forfaitnederlaag met 0-3.

Dit heeft voor gevolg dat Knack Volley het in de Qualification Round moet opnemen tegen VBC Waremme.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld aanstaande zondag 13 maart in Waremme, de terugwedstrijd gaat door in de Tomabelhal op woensdag 16 maart. Een eventuele beslissend duel zal eveneens doorgaan in de Tomabelhal op zaterdag 19 maart. De ploeg die twee overwinningen behaalt kwalificeert zich voor de Champions Final 4.

Dit was, beste volleyballiefhebbers, de tekst die klaar lag in afwachting van de officiële bevestiging vanuit de bondsinstanties. In het voorbije wedstrijdverslag van Brilsmurf kon al tussen de regels door gelezen worden dat er iets niet pluis zat. De feiten, dat de vrienden uit Limburg hun nieuwe spelverdeler voor een uitgestelde wedstrijd tegen Volley Haasrode Leuven op 6 januari 2022 niet alleen ten onrechte op het wedstrijdblad lieten optekenen maar ook in set vier op het terrein brachten, waren reeds aangekaart bij de bondsinstanties. Zowel de wedstrijdcommissaris als de club gingen hierbij dan ook in de fout.

Het competitiereglement laat bij dergelijke overtredingen weinig aan de verbeelding over: een forfaitnederlaag moet uitgesproken worden. De betrokken bondsinstanties lieten  echter na snel deze sanctie te bevestigen. Wellicht hoopten ze op een meer passend wedstrijdresultaat op zaterdagavond zodat hun beslissing geen enkele invloed zou hebben op de eindklassering. Maar VC Greenyard Maaseik won, trouwens verdiend, de wedstrijd zodat het, in afwachting van de logische sanctie, als eerste werd geplaatst.

Na zijn we door eerdere precedenten, waaronder, maar niet alleen, de fel gemediatiseerde zaak van Medical Joker Tomas Rousseaux, al één en ander gewoon vanwege de betrokken bondsinstanties maar deze hadden we echt niet zien aankomen. Het naast zich neerleggen van het eigen competitiereglement is voor een professionele sportclub dan ook ronduit choquerend.

Bijgevolg moeten we ons bericht naar jullie toe als volgt aanpassen:

Ingevolge het niet toepassen van het competitiereglement (wegens het opstellen van een niet-speelrechtigde speler) wordt de uitslag van de wedstrijd VC Greenyard Maaseik – Volley Haasrode Leuven met 2-3, daterend van 6 januari 2022  niet omgezet in een forfaitnederlaag met 0-3.

Dit heeft voor gevolg dat Knack Volley het in de Qualification Round moet opnemen tegen Caruur Gent.

We houden onze supporters in elk geval op de hoogte wanneer de eerste wedstrijd doorgaat zodat ze massaal kunnen afzakken richting Edugo Arena om Knack Volley in deze nieuwe strijd bij te staan. Tenzij er alsnog aan de groene tafel een andere beslissing wordt genomen.

DeePee 09/03/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.