Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De rugnummers

In de wedstrijd Griekenland – Kroatië zag we toekomstig Maaseikspeler Athanasios Protopsaltis met het rugnummer 77 spelen. Zou dit iets met bijgeloof te maken hebben?

Maar los daarvan was het voor ons voldoende om in de reglementen te duiken zoals die gepubliceerd staan op de website van Volley Belgium: om tot onze verbazing inderdaad vast te stellen dat ploegen blijkbaar mogen kiezen voor rugnummmers van 1 tot 99.

We lezen immers het volgende over de spelersuitrusting op pagina 39 punt 7.1. §3 in het nationaal competitiereglement 2022-2023

“De nummering van 1 tot 99 in contrasterende kleur met een minimale hoogte van min. 10 cm en max. 15 cm in het midden van de borst en minimaal 15 cm en max. 20 cm in het midden van de rug volgens de Internationale spelregels, de breedte van de gebruikte strip moet minimaal 2 cm zijn. (Conform de internationale spelregels).”

Anderzijds vinden we in de internationale volleybalregels 2021-2024 terug op pagina 15 onder 4.3.3.

“De truien van de spelers moeten genummerd zijn van 1 tot 20. Voor FIVB- en officiële competities, waarbij een groter spelersaantal wordt gebruikt, mag deze nummering uitgebreid worden.”

Wat zou onze Brilmsurf hierover als commentaar geven?

Benieuwd welke rugnummers de Knack Volleyspelers volgend seizoen zullen dragen?

Ziehier het lijstje:

Rugnummer Speler
1 Dennis Deroey
2 Wordt niet meer uitgereikt (voorbehouden voor Hendrik Tuerlinckx)
4 Stijn D’Hulst
5 Pieter Coolman
6 Michiel Ahyi
7 Simon Plaskie
8 Matthijs Verhanneman
10 Maicon Leite
11 Märt Tammearu
12 Seppe Rotty
13 Sander Depovere
16 Pablo Kukartsev
17 Rune Fasteland
20 Jasper Maerten

 

DeePee 25/08/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.