Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De queeste is voorbij, eindstation: Fort Vauban

Neen, het was geen kwestie van onderschatting want coach Steven Vanmedegael experimenteerde niet en ging van start met zijn sterkste team. Voor de gelegenheid was Knack Volley in witte uitrusting en deze heeft hen, deze keer, geen voorspoed gebracht. Fort Vauban bleek een oninneembare vestiging en daar zullen wel redenen voor zijn. Maar dit is hier niet de plaats om in te gaan op de oorzaken of een analyse te maken, dit laten we over aan de kenners. We kunnen enkel de tegenstander, Decospan Menen, feliciteren met de overwinning die ze, en daar was iedereen het roerend over eens, niet gestolen hebben.

Statistieken zeggen blijkbaar ook niet alles.  Want bij het bekijken ervan zie je, op het eerste zicht,  geen schokkende zaken. Wie ter plaatse was zag echter wel dat Decospan heel wat tweede en soms derde kansen kreeg. Met andere woorden, Knack Volley had moeite om het punt te maken. Er zat duidelijk geen superbenzine in de machine, eerder tweetakt.

Bij Knack Volley maakte Rune Fasteland zijn rentree en bij de bezoekers stond de jarige Lowie Stuer (26 jaar) vanzelfsprekend ook in de basis. Kortom, we zagen de vertrouwde gezichten. Ook bij de scheidsrechters was dit het geval want net zoals voorbije zondag tegen Lindemans Aalst waren het opnieuw Koen Luts en Robin Schoenmakers die het fluitje hanteerden. De eerste set werd er eentje met zes opslagfouten langs beide kanten maar daar kon het team van Frank Depestele wel drie aces aan toevoegen. We zagen onmiddellijk dat het geen makkelijke avond zou worden maar toch kon Knack Volley na een 5-8 achterstand zelf vier punten voorsprong nemen: 15-11. Toen nog dachten we…’oef, ze zijn vertrokken’. Decospan was op achtervolgen aangewezen en slaagde er pas helemaal op het einde van de set erin om bij te benen. De ace van Akseli Lankinen (sterke partij) viel op een bijzonder slecht moment voor Knack Volley, meer bepaald naar het seteinde toe: 23-23. Seppe Rotty haalde vervolgens tweemaal vernietigend uit en de set ging dus alsnog verloren. Hierdoor kregen de bezoekers een boost die hen de volledige wedstrijd zou inspireren, in actuele termen zouden we kunnen schrijven dat het een derde boostercoronaprik was.

In set twee nam Jelle Sinnesael zijn maats op sleeptouw (4 bloks en twee aanvallende scores). Het was echter onze eigen Matthijs Verhanneman die met 8 punten topscorer werd. Daarin moest de uittredende bekerwinnaar de rol lossen na 12-11. Een time-out bij 12-14 kon niet beletten dat er nog een puntje bijkwam. Maar plots mochten we een drie op rij noteren en dus kregen de aanwezige thuissupporters bij 15-15 er opnieuw de moed in. Noblesse oblige, Menen bewaarde de rust en alles lukte bij hen. De 16-19 kon niet meer goedgemaakt worden zodat ook set twee verloren ging met 21-25.

Nu was het spelen met het mes op de keel, de opdracht was simpel en tegelijkertijd aartsmoeilijk: de volgende drie sets winnen. Het eerste luik was succesvol hoewel alles opnieuw aan een zijden draadje hing bij een 22-22 stand. Maar achtereenvolgens Arno Van de Velde en Pieter Coolman met twee bloks en het vijfde punt in deze set van Matthijs Verhanneman hielden de hoop levendig: 25-22.

Maar in set 4 ging het al vlug opnieuw mis met een snelle 0-3 waardoor Knack Volley moest bikkelen om de 10-10 te halen. Het bleek helaas een laatste opflakkering want een ontketende Simon Plaskie deed ons helemaal dood: 12-13, 12-17. En dus wordt het na verlies in set vier (22-25) geen zevende bekerfinale op een rij voor het Knack Volley-team.

Er zijn zo van die dagen dat het er niet in zit, iedereen kent dat wel, zo’n baaldag. En als het er niet in zit, kan het er niet uitkomen plegen we vaak te zeggen. Dit was helaas het geval op een heel slecht moment. Het mentale oplapwerk kan beginnen en daarvoor biedt de komende wedstrijd een uitstekende kans. Winst kan uiteraard de uitschakeling niet goedmaken maar zou anderzijds voor onze jongens wel een boost betekenen richting Champions League.

Op naar meer, op naar beter.

Matchreport Knack Volley Roeselare – Decospan Menen

Foto’s van Jan Vanmedegael

Foto’s van Jo Naert

Brilsmurf 25/11/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.