Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De queeste bereikte zijn eerste succesvolle tussenstop

In 1095 riep paus Urbanus II op om in de eerste kruistocht de binnenvallende Seltsjoeken af te weren in Anatolië. Maar ook toen al bestonden er dubbele agenda’s en werd de bevrijding van de heilige stad Jeruzalem al snel het (nieuwe) hoofddoel. In augustus 1096 sloten Godfried van Bouillon en zijn broers Eustaas en Boudewijn zich hierbij aan. Dankzij de huidige technologie weten we dat de afgelegde route tussen Bouillon en Jeruzalem zo’n 3943 km lang was.  Na 700 km kwamen ze voorbij de abdij van Melk die in 1297  door een brand vernietigd werd en deze ramp inspireerde Umberto Eco honderden jaren later voor zijn boek ‘In de Naam van de Roos’.

Niet dat we Amigos Zoersel als de actuele Seltsjoeken beschouwen, noch coach Steven Vanmedegael als de hedendaagse Godfried van Bouillon. Maar laten we zeggen dat, met de eerste zege in een nieuwe queeste naar de volgende heilige graal van het Belgische Bekervolley, Knack Volley de eerste 700 km afgelegd heeft. We zijn er dus bijlange nog niet. Er wachten nog etappes naar Belgrado. En ook Konya in Turkije ligt nog in het verschiet naar het beloofde land. Trouwens, een totaal nutteloos wist-je-datje hierbij is het feit dat Godfried van Bouillon nabij Konya door een beer werd aangevallen. In elk geval was er in Zoersel totaal geen spoor van de wolven August en Noëlla, Knack Volley kwam dus heelhuids terug thuis. En hopelijk ook de ongeveer dertig aanwezige Knack Volley-supporters want de weg om er te geraken was niet alleen lang maar vooral gevaarlijk door het helse weer en het gevaar op aquaplanning. We passeerden op onze tocht het Sportpaleis maar dat is iets voor later.

De Jartazi Arena in Zoersel was aardig volgelopen voor deze achtste finale. Op tribune vier sprongen een twintigtal persoonlijke supporters van de lokale middenman Christophe Van Meerbeeck in het oog. Ze kwamen duidelijk, gemaskerd en met een groot spandoek, hun vriend en held aanmoedigen. Van volleybal hadden ze echter minder kaas gegeten want op de vraag op welke positie Christophe speelde en wie er verder nog in de basis stond moesten ze helaas het antwoord schuldig blijven. De Amigos hadden de avond voordien nog nipt de duimen moeten leggen tegen Interfreight Brabo Antwerpen (verlies met 2-3) maar bleven toch wel heel ambitieus. En daarvoor werden zelfs de ‘truken van de foor’ naar boven getoverd: zo werd de boarding, in tegenstelling tot hun andere thuismatchen, ‘toevallig’ een paar meter dichter tegen de serveerlijn geplaatst. Kwestie van de jumpservices bij Knack Volley te bemoeilijken of misschien zelfs onmogelijk te maken. Nu werd dit door coach Steven Vanmedegael wel opgemerkt maar verder met de mantel der liefde bedekt.

Bij Knack Volley gingen Sander Depovere, Filip Gavenda, Rune Fasteland, Pieter Coolman, Stijn van Schie, Matthijs Verhanneman en Dennis Deroey van start. Ze zouden de klus in drie sets klaren zonder één punt afgelost te worden. Eerste scheidsrechter Koen Luts stond niet voor een moeilijke taak en thuisspeler Cedric Holvoet mocht als eerste serveren. Was het melkzuur nog niet uit de spieren van de thuisploeg of was de spanning te groot? Feit was dat Amigos Zoersel receptioneel volledig onderuit ging, zelfs met een aangepaste boarding…

Het keek al snel tegen een 2-7 achterstand aan en over 4-9 en 4-12 werden reeds twee time-outs opgebruikt, zonder ook maar enig positief resultaat. Rune Fasteland bleef zelfs on serve tot 4-15. Hannes Verbruggen bleek zowat de enige thuisspeler die tot scoren kwam. Opposite Filip Gavenda blonk met drie stuks uit in de blokkering maar ook met enkele gevatte aanvallende rebounds. Kapitein Verhanneman zorgde voor het eerste setpunt met 9-24. De 10-25 was dan weer van Noorse makelij, getekend Rune Fasteland.

In set twee toonde Knack Volley een ander gelaat want het verknoeide aanvallend heel wat geboden kansen. Het was dus niet dat de Amigos meer tot scoren kwamen, bijlange niet. Het thuispubliek ging wel telkens, bij elk gescoord punt, uit de bol alsof het de titel of beker had gewonnen. Na tussenstanden als 3-4 en 7-8 leek een ace van Matthijs Verhanneman Knack Volley eindelijk op de goede weg te zetten. Maar een resem nieuwe missers boden de eerste nationaler zelfs even de leiding in deze set (17-16) na een blok van local hero Christophe Van Meerbeeck die hiermee zijn supporters in extase bracht. Knack Volley zette echter snel orde op zaken (17-19), Amigos Zoersel spartelde nog even tegen (19-20) maar na twee mislukte aanvallen, twee scores van Filip Gavenda en een blok genaamd Depovere-Fasteland stond het wel 0-2 (19-25) op het scorebord. Dat de thuisploeg in deze set zeven servicefouten liet noteren nam Knack Volley in dank aan.

Hoewel Hannes Verbruggen in set drie wat werd bijgestaan door hoofdaanvaller Dean Janssens konden ze Amigos Zoersel niet aan een eerredder helpen. Want Knack Volley had de les gespeld gekregen van zijn coach. Stijn van Schie krikte zijn afwerkingspercentage  gevoelig op en uitblinker Matthijs Verhanneman deed zijn bijnaam ‘sloopwerken’ weer alle eer aan. Tot 4-5 konden de geelhemden nog enigszins stand houden maar dan ging het in één ruk naar 4-8 en 5-12. Het verschil werd acht eenheden bij 9-17 wat hun coach aan de (te late) alarmbel deed trekken. Het meest spectaculaire punt noteerden we bij 10-21 toen Matthijs Verhanneman zijn aanval bijna letterlijk binnen de twee meter hamerde. Matthijs zorgde ook via een pipe voor het eerste setpunt (13-24) en de logische kwalificatie werd bezegeld door Rune Fasteland.

Vier spelers konden dubbele cijfers presenteren: Matthijs Verhanneman (15), Filip Gavenda en Hannes Verbruggen (allebei 11) en Stijn Van Schie (10). Opdracht volbracht voor coach Steven Vanmedegael en zijn team. Nu wacht op de moeilijke tocht een nieuwe uitdager: Decospan Menen dat weliswaar in twee oefenwedstrijden de duimen moest leggen en het in hun wedstrijd tegen VBC Waremme niet onder de markt had. Maar Jelle Sinnesael zal in zijn mogelijks laatste seizoen zijn makkers wel aanvuren. We zijn dus zeker op onze hoede. Stip nu al woensdag 24 november (om 20.30u) aan in jullie agenda’s.

Maar eerst wacht, na de beker, opnieuw de competitie en deze maal met een bezoek aan Tectum Achel (zaterdag 6 november om 20.30u).

Matchreport bekerwedstrijd Zoersel-KNACK 31-10-2021

KVR_WEDSTRIJDAFFICHE_01

Brilsmurf 01/11/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.