Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De laatste bal, het laatste punt

Indien het geheugen ons niet in de steek laat was het Ron Zwerver, Olympisch kampioen en in een ver verleden speler bij Knack Roeselare, die zei dat het in een kampioenschap allemaal neerkomt op één iets, die laatste bal, het laatste punt. Wie immers het allerlaatste punt scoort krijgt de bijhorende kampioenenschaal. Zo simpel kan het zijn.

Met een collectieve prestatie om U tegen te zeggen kan Steven Vanmedegael zijn troepen donderdagavond in de Tomabelhal naar die laatste bal en het laatste punt leiden. En zo voor een nieuwe triple (Supercup, Beker, Titel) zorgen. In een jaar waar hij alweer niet tot coach van het jaar verkozen werd. Als je het ons vraagt een kaakslag of, met enige zin voor overdrijving, een opgestoken vinger van formaat naar zij die de verkeerde tiercé op hun stembiljet invulden, Al zal het de inwoner van Izegem wellicht worst wezen en rijgt hij liever medailles en bekers aan zijn degen die de trofeeënkast van de club kunnen sieren.

Maar zover zijn we nog niet, het moeilijkste moet nog komen en dan denken we nog onwillekeurig terug aan de finale van de CEV-cup alweer een jaar geleden. En 0-3 in Modena bood een unieke kans maar het werd helaas ‘net niet’.

Lennert Van Elsen bleef in de Steengoed arena in de basis staan en ook bij Greenyard Maaseik konden ze een beroep doen op hun kapitein Jolan Cox. Al zou het wedstrijdverloop aangeven dat die toch wel niet 100% fit was. Zoals de kopfoto boven deze post aantoont tekende The Blue Wall ook ruim present en konden die zeker hun hartje ophalen aan de uitmuntende prestatie van het team.

Hoogtepunten

Lees het verslag op Sporza.be

Lees het artikel in Het Nieuwsblad

Het artikel in KW.be

De wedstrijdstatistieken

We maken er gebruik van om de lezer attent te maken op de schat aan informatie die te vinden is op de site van de Lotto Volley League

Wanneer je het tabblad ‘Match Analysis’ aanklikt krijg je cijfermateriaal op wedstrijd- en setniveau die duidelijk aangeeft in welk spelsegment het verschil gemaakt werd. Het tabblad ‘Play by play’ vertelt je dan weer, per set, het scoreverloop. Kijken is dus de boodschap.

En op ‘Play by play’ zien we dus dat Knack Volley in de eerste set een kloof sloeg bij 8-8 waardoor het 10-14 werd.

Bij een 11-17 leek de buit binnen maar toch slaagde de thuisploeg er nog in deze aanzienlijke kloof te dichten (20-20). Pieter Coolman liet echter niet betijen, scoorde en vervolgde met een ace. Het was vervolgens Seppe Rotty die met een block en twee scores de eerste set binnenhaalde. Bekijk hier het setpunt (22-25).

In set twee kreeg het team van Fulvio Bertini een spreekwoordelijk ‘pakske slaag’. Verdedigend klopte het bij Knack Volley als een bus en toverde een beresterke Dennis Deroey de ene na de andere redding uit zijn hoed. Met een vijf op zeven en twee aces ontpopte Seppe Rotty zich alweer tot een gesel voor de roodhemden. Bij 12-21 kwam Velkka Lundqvist Jolan Cox aflossen en bracht een nieuwe impuls mee zodat de setstand nog aanvaardbaar leek: 19-25. Setpunt Matthijs Verhanneman.

Fulvio Bertini gooide voor set drie zijn ploeg om en zo bleef de jonge Fin Velkka Lundqvist staan en kwam ook Tino Hanzic tussen de lijnen. Deze aanpak leek aanvankelijk succes te hebben (3-0, 9-6) maar de jonge opposite kon de hoge verwachtingen niet waar maken en verdween na een nul op vijf weer naar de huppelhoek bij een 11-12. Knack Volley liep tot twee keer toe twee punten uit (19-21 en 22-24) maar moest evenveel keer een breakpoint toestaan (21-21, 24-24). Ondanks een nogal  hevige botsing tussen Stijn D’Hulst en Seppe Rotty kon Simon Plaskie een nieuw matchpunt versieren en op de vooravond van zijn vijfendertigste verjaardag blockte Pieter Coolman de 24-26 binnen. Bekijk hier het matchpunt.

Alle ogen worden dus nu gericht op donderdagavond. Kan Knack Volley Roeselare het laatste punt scoren en zo zijn vijftiende titel veroveren of slaat Greenyard Maaseik terug om op koers te blijven voor zijn zeventiende titel? Alles blijft mogelijk en dus is het kwestie van er opnieuw volle bak tegenaan te gaan, spelers, staff, entourage en supporters. Kan dit in een uitverkochte Tomabelhal? Want hoe meer zielen, hoe meer vreugde voor deze sowieso laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2023-2024.

Foto’s

DeePee 24/04/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.